Végre: börtönt kapott a kutyagyilkos!

2023. június 09. 10:18

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték.

2023. június 09. 10:18
null

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint a férfi 2020. május 19-én – ismeretlen előzmények után – felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult. A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta,

A bíróság álláspontja szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen. Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a „cselekmény gátlástalanságát”. A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől – közölte a törvényszék. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció: Pixabay

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
occam borotvája 5
2023. június 11. 11:16
Ugyan köcsög hukimuki. Tőlem aztán hiába várod hogy seggbe kúrjalak a jó kúrva anyád hátán, és utána a szaros faszomat ledöngöljem a torkodon. Amúgy meg most már nincs kutyám, de pár éve még könyékig rágta volna a karodat a 47 kilós kan rotim csak egy rossz mozdulatodra. Nyüszítettél volna kis primitív állatkínzó mint a fába szorult féreg.
WWIII.
2023. június 09. 21:23
Függetlenül attól hogy az ilyen cselekményt a törvény tiltja vagy sem, ilyet egy élőlénnyel nem teszünk. Aki ilyet tesz az elmegyógyintézetbe való hosszú évekre gyógykezelésre.....
tjunior
2023. június 09. 13:57
Enyhítő körülmény: hosszabb idő telt el az eset óta. NICE!
szodabár
2023. június 09. 13:12
Kevés! Nagyon kevés! Megvárják, amíg a gyerekét dobja ki ? Mert az ilyennek az lesz a következö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!