Ötmilliós büntetést szabott Ki Kövér László a „cigánybűnözés” kifejezés használata miatt

2023. június 09. 13:21

Novák Előd szerint ezzel a kifejezéssel „csupán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákat” illetett, és ezek visszaszorítására tettek specifikus javaslatokat. 

2023. június 09. 13:21
null

A cigánybűnözés szó használata miatt Kövér László, az országgyűlés elnöke ötmillió forintra büntette Novák Elődöt – számol be a 444. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője május 22-én mondta el interpellációját, amelynek az volt a címe: Miért nem lép fel a kormány a Facebook önkényével szemben?

A politikus úgy fogalmazott, „a Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig”. A cigányok még egyszer szóba kerültek: „Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy

Lezsák Sándor levezető elnök megköszönte a felszólalást, egy szóval sem kifogásolta a cigányozást, és Répássy Róbert államtitkár sem kérte ki magának, csak nem értette, Novák miért hasonlította a cigányokat a Mi Hazánkhoz.

Önkényesnek tartja és megfellebbezi Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője azt az ötmillió forintos szankciót, amit azért rótt ki rá Kövér László, az Országgyűlés elnöke, mert plenáris ülésen használta a „cigánybűnözés” kifejezést – írja az MTI. E szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság – jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Novák, azt is kifogásolva, hogy Kövér László hasonló indoklással letiltotta pártja javaslatát

a Büntető törvénykönyv szigorítására. 

A Mi Hazánk politikusa szerint ezzel a kifejezéssel „csupán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákat” illetett, és ezek visszaszorítására tettek specifikus javaslatokat. A társadalmi probléma megoldása helyett így polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány – fogalmazott a képviselő, aki pikánsnak nevezte, hogy levezető elnökként Lezsák Sándor úgy szólította őt fel a „cigánybűnözés” kifejezés mellőzésére, hogy maga is kimondta azt.

(444 – MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2023. június 09. 20:05
Ezzel a döntéssel biztos hogy Kövér és a Fidesz nem szerez szavazatot. Sőt.....Az rendben hogy nem szabad támogatni a rasszizmust, de az sem normális ahogy Kövér a szőnyeg alá akarja söpörni ezt a valós problémát. Az ilyen pénzbüntetés nem megoldás. Ez tucsekéknek hoz szavazatot! Kövér úr kérlek alássan! Ébresztő!!!!!!!!
llnnhegyi
2023. június 09. 19:19
Hm. Minősítés következik-:)) Egy csodálatos elme, csodálatos döntése! Isten Éltesse Kövér László Házelnök Úr ! Éljen Sokáig!
fado
2023. június 09. 18:37
Magyarellenes Kövér László
Hajni37
2023. június 09. 18:17
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL: A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezer, a Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer de mindenképp 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány önkormányzati képviselők bemondásait adták össze akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében, szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET hogy ne vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!