Nádasdy Ádám: Orbán Magyarországot teszi meg az utolsó csatlósnak, pedig ezt már egyszer eljátszottuk Hitlerrel

2023. június 08. 10:34

A Londonban élő nyelvész a háborúval kapcsolatos magyar álláspontot kritizálta, szerinte hazánkban feudális rendszer uralkodik, Anglia ezzel szemben egy polgári ország.

2023. június 08. 10:34
null

A Magyar Hang Kultúrtáj című műsorának vendége volt Nádasdy Ádám nyelvész-műfordító, aki nem csak munkájáról, hanem a politikáról is kifejtette véleményét.

Nádasdy az orosz-ukrán háború kapcsán bírálta a magyar kormányt, szerinte a kommunista korszakot idézi, amikor Orbán Viktor „béketáborról” beszél. Ez egy szovjet propagandaeszköz volt, és

sajnos úgy tűnik, most a magyar miniszterelnök az orosz propaganda eszközévé vált. 

Hiszen ennek akkoriban az volt a lényege, hogy a szovjet imperialista törekvéseket nehogy valaki megpróbálja megpiszkálni – fejtegette a nyelvész. 

Nádasdy sajnálkozását fejezte ki, hogy a magyarországi magyarság jelentős része támogatja a jelenlegi „centralizált hatalmat”. A nyelvész egyenesen feudálisnak nevezte a mai rendszert, amit ugyanakkor szerinte sokan igényelnek, csakhogy ő nem érti, miért van ma ilyenre szükség Európa közepén. Angliát ezzel szemben polgári országnak nevezte.

Mint mondta, bár onnan „nem látszik Magyarország”, de ha ott azt mondja valakinek, hogy ő magyar, akkor nagyon kínos helyzetbe kerül, mert leginkább sajnálkoznak és azt kérdezik: „Ugye nagyon nehéz önöknek?”

Nádasdy szerinte ez Orbán politizálására vezethető vissza, aki

megint Magyarországot teszi meg az utolsó csatlósnak, pedig ezt már egyszer eljátszottuk Hitlerrel.

A homoszexualitását nyíltan vállaló Nádasdy arról is beszélt, a melegek elfogadása a női emancipációhoz hasonlóan a nyugati civilizációból érkezik, és úgy halad Keletre. Amit azonban az Orbán-kormány képvisel ebben a kérdésben, az szerinte „kínos és megszégyenítő” mindenki számára.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg, az idézett részek a 26. perctől kezdődnek:

Nyitókép: Magyar Hang YouTube csatorna

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. augusztus 10. 17:57
Hitler utolsó csatlósa Japán volt. Atombombákat is kapott érte. Főleg a nők és a gyerekek. Hogy összeégve is demokraták legyenek.
syphax
2023. június 09. 05:48
Segghülye már vénségére EZ A BUZERÁNS ÖREG FASZ. IGAZ, FIATALON SEM VOLT SOKKAL OKOSABB....
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. június 08. 19:34
Nádasdy Ádám, maga messziről gyütt-ment liberál-fasiszta senki! Ma az USA, Kanada, Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland, meg az EU tagállamai a 21. századi fasizmus csatlósai. Pillanatnyilag Magyarország és Szerbia őrizte meg viszonylagos függetlenségét. Már felismerjük messziről az agymosott seggfejeket. Szaguk van!
Kamcsatka5
2023. június 08. 18:36
belga kretén! Már akkor sem volt igaz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!