Mit lehet venni SZÉP-kártyával? Így változnak augusztustól a szabályok!

2023. június 20. 11:49

A kormány nemcsak a SZÉP-kártyával vásárolható termékek körét bővítette, hanem megemelte a kártyákra utalható maximális keretösszeget is.

2023. június 20. 11:49
null

A kabinet döntése szerint augusztus 1-jétől az év végéig hideg élelemre is felhasználhatók lesznek a SZÉP-kártyák. Emellett azt is lehetővé teszik, hogy ebben az időszakban a SZÉP-kártyák keretét, amelynek maximális összege most 450 ezer forint, további 200 ezer forinttal megemeljék a munkáltatók a kedvezményes szabályoknak megfelelően.

Mire költhető a SZÉP-kártya?

A Magyar Közlönyben megjelent részletszabályok megerősítik, hogy az év utolsó öt hónapjában hideg élelmiszerre is felhasználhatók a SZÉP-kártyák, mégpedig az alábbi kereskedőknél:

  • vegyesboltokban,
  • zöldség-gyümölcsöt,
  • húst, húskészítményt,
  • halat,
  • kenyeret, pékárut, édességet,
  • egyéb élelmiszert, valamint
  • italt, dohányárut árusító kiskereskedelmi egységekben.

A hivatalos lapban közzétett rendelet szerint egyebek mellett az alábbi árucsoportokba tartozó termékek vehetők majd SZÉP-kártyával: élő állatok (például ló, szamár, szarvasmarha, juh, kecske, baromfi, de ide tartoznak a tevék, a kígyók és a teknősbékák is), húsok, belsőségek, halak, rákfélék, tejtermékek, növényi termékek (köztük a zöldségek, gyümölcsök, hagymák, gumók, kávék, teák, fűszerek, gabonafélék, olajos magvak), olaj, étkezési zsír, cukor, cukrászati termékek, kakaó, liszt, ecet és só.

Dohányboltban SZÉP-kártyával?

A felsorolás értelmében tehát dohányboltokban is lehet ezentúl SZÉP-kártyával fizetni, de a kormányrendelet kiemeli:

alkoholt, dohányt és feldolgozott dohánypótló termékeket nem lehet vásárolni SZÉP-kártyával.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2023. június 20. 21:27
Mandiner, igénytelen mocsok szintjére süllyedtetek. Kora délután olvastam a cikket, ahol még élőállat, ló, marha, baromfi, sőt teve meg kígyó is volt. Letöltöttem a Magyar Közlönyt, ahol hírből se volt ekkora baromság. Ti meg a kommentek miatt gyorsan átírtátok, semmi olyan, hogy bocsi, vadbaromságot közöltünk. Mi különböztet meg titeket egy hírklikk vagy nyugatifény féle fakenews portáltól?!
Zsolakomarom
2023. június 20. 16:02
"A kabinet döntése szerint augusztus 1-jétől az év végéig hideg élelemre is felhasználhatók lesznek a SZÉP-kártyák." nagy lehet a jolet akkor
kafabatka
2023. június 20. 14:22
Cél a fogyasztás pörgetése. A rulettasztalnál,mert ugye nem mindenkinek jut a megemelt összegből. Az egyébként is szerencsések még kapnak egy bónuszpörgetést éppúgy,mint a végtörlesztéskor.
sunsaci
2023. június 20. 14:19
Majd ha a Kormány Hivatalok dolgozói is kapnak 2oo.ooo - es emelést a SZ. kártyára, akkor hiszem el, hogy tettek is valamit....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!