Reagált a Fidesz – Dobrev Klára hazudott a babaváró hitelről

2023. június 22. 15:36

A kormány bejelentése szerint emelkedik a falusi csok és a babaváró összege is. Utóbbit  a 30-40 év közötti várandós nők is igénybe vehetik majd.

2023. június 22. 15:36
null

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón többek között bejelentette, hogy jövő január 1-jétől változnak a babaváró hitel és a csok szabályai. A tárcavezető azzal indokolt: a kormány áttekintette a családtámogatási rendszert, és azt látták, hogy az elmúlt években, és főként a háború kitörése óta a körülmények alapvetően változtak meg, mert a háború, az arra adott szankciós válaszok és a magas infláció alapvetően átértékelte a jelenlegi támogatások hasznosságát.

A babaváró hitel esetében

a kormány ösztönözni szeretné, hogy minél korábbra kerüljön a nőknél a gyermekvállalás időpontja,

ezért 2024. január 1-jétől azok a házaspárok vehetik fel, ahol a nő 30 év alatti – közölte. Hozzátette: bevezetnek egy átmeneti időszakot is 2024 januárja és 2025. január 1-je között, amikor még a 30-40 év közötti nők is jogosultak lesznek várandósságuk igazolása esetén. A hitel összegét 10-ről 11 millióra növelik.

Gulyás Gergely közölte azt is: a csok falun érvényes szabályait megtartják, és 2024. január 1-jétől 50 százalékkal, illetve egyes esetekben ennél is nagyobb mértékben megemelik a keretösszegeket. Ugyanakkor a városokban a jövő januártól nem lehet majd igénybe venni a csokot, a kormány a családügyekért felelős Kulturális és Innovációs Minisztériumot bízta meg azzal, hogy dolgozzon ki új támogatási rendszert az 5000 főnél nagyobb településekre.

„Nincs különbség nő és nő között”

Dobrev Klára közösségi oldalán reagált az elhangzottakra. Mint írta, „nincs különbség nő és nő között sem.

Mi több, semmibe veszi azokat, akiknek bár lehet, hogy minden vágyuk, hogy anyák lehessenek, de hol egészségügyi, hol családi, hol más okok miatt erre csak a 30-as éveikben van lehetőségük.

Azokkal a fiatal nőkkel érzek, akiknek ezekben az órában törték össze az álmuk, hogy anyagi biztonságban családot alapíthassanak” – zárta gondolatait az ellenzéki politikus.

„Dobrev férje, Gyurcsány azzal kezdte, hogy eltörölte a családtámogatásokat” – reagált a Fidesz

„Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc azzal kezdte a kormányzást, hogy eltörölte a családtámogatásokat. Amikor ők kormányoztak, eltörölték a gyerekek után járó családi adókedvezményt és az otthonteremtési támogatásokat, sorozatos megszorításokkal sújtották a családokat” – olvasható a nagyobbik kormánypárt MTI-hez is eljuttatott közleményében.

A kormány mai bejelentése szerint emelkedik a falusi csok és a babaváró összege is, és ez utóbbit – Dobrev Klára hazugságával szemben – a 30-40 év közötti várandós nők is igénybe vehetik majd” – zárták a kommunnikét.

MTI/Mandiner

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. június 23. 13:40
Az alhírert nem jar semmi?
llnnhegyi
2023. június 22. 19:45
Dobrev Klára büdöslábú komenista maradvány az eszét is elveszítené,ha nem hazudhatna nagyobbat,mint a tajtrészeges Gyurcsány Ondó Ferenc! A francba velük!
erossvass
2023. június 22. 18:16
Hazudott, hazudott. Miről nem?
5m007h 0p3ra70r
2023. június 22. 17:44
"Az a kormány amelyik kizárja a 30 feletti nőket a babaváró hitelből, az szívtelen és gonosz!" Arról a babaváró hitelről beszél, amiről nemrég még azt mondta, hogy eladósítja és rabszolgasorba taszítja az embereket? Most meg már kevesen adósodnak el és válnak rabszolgává? Van baj a toronyban, nem is kicsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!