Vásárlási láz: eszméletlenül kelendőek az új megyei és országos bérletek, már most százezernél többet vettek belőlük

2023. május 03. 18:35

A számok azt mutatják, hogy az új bérletek bevezetése egyértelmű siker – jegyezte meg Csepreghy Nándor. 

2023. május 03. 18:35
null

Már több mint százezret vásároltak a május elsejétől használható vármegye- és országbérletből – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Csepreghy Nándor azt mondta, május elsejétől él a lehetőség, hogy egy korábbinál sokkal kedvezményesebb árú bérletkonstrukciót kínáljon a MÁV-Volán-csoport az utazóközönségnek. A számok azt mutatják, hogy az új bérletek bevezetése egyértelmű siker – jegyezte meg.  Az államtitkár rámutatott,

ma Magyarországon nagyjából 4-4,5 millió ember napi szinten ingázik.

A kormány azon túl, hogy folyamatosan fejleszti a közlekedési infrastruktúrát, olcsóbbá teszi a közlekedés elérhetőségét a bérleteken keresztül a magyar emberek számára - mondta.    

Csepreghy Nándor kiemelte, az új konstrukció „négy hívószó mentén” jellemezhető: az olcsóság, az egyszerűség, a korlátlanság és az igazságosság. Az eddigi kiadásokhoz képest az új bérlettel több tízezer forintot is megspórolhat havonta egy család – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve, hogy egyszerű is, mert 30 naponta egyszer kell megváltani a kívánt bérletet. Továbbá a bérlet korlátlan, hiszen a MÁV-Volán szinte összes járatán felhasználható, a feláras szolgáltatások kivételével – mondta.    

Az államtitkár kifejtette azt is, hogy a kormány által támogatott új konstrukció igazságos, hiszen

a kormányzatok a központi költségvetésből támogatják a Budapesten élők napi közlekedését,

és most a fővárosihoz hasonló áron juthatnak hozzá a vidéken élő emberek a közösségi szolgáltatáshoz. Mindezek alapján bíznak benne, hogy az új konstrukciónak köszönhetően még több ember veszi igénybe a tömegközlekedést.

(MTI)

***

Nyitókép: MÁV Facebook-oldal. Illusztráció.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. május 04. 17:16
Okos otlet volt ez a berlet ! persze hogy sikere van
Zsusztina
2023. május 04. 14:22
Sztem lesz egyre több szép új vonat, hiszen az is cél, hogy minél többen használják ezt a bérletet, mert az EU-s klímacélt el kell érni. Hajrá!
pintyőke
2023. május 04. 09:01
Nem eszméletlenül, hanem brutálisan!
pemete jakab
2023. május 04. 07:24
"Vásárlási láz: eszméletlenül kelendőek az új megyei és országos bérletek" Sofőr, kocsi helyett ez járjon minden politikusnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!