Újabb kitüntetést kapott a Budapest Airport

2023. május 03. 16:16

Elit mezőnybe került a budapesti légikikötő.

2023. május 03. 16:16
null

Négycsillagos légikikötő lett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ezzel Európa legjobb légikikötőivel került egy kategóriába az utazási élmény szempontjából – közölte a Budapest Airport szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet az idén márciusban háromnapos auditon vizsgálta

a budapesti repülőtér szolgáltatási színvonalát, és a korábbi háromról négycsillagosra emelte a minősítést.

Ebbe a kategóriába került már korábban a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő.

Az elismerés megerősítése annak, hogy az elmúlt négy évben megvalósult százmilliárd forint értékű fejlesztéssorozatot az utazóközönség is nagyra értékeli – írják a közleményben.

A társaság februári közlése szerint a Liszt Ferenc repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát. A tavalyi éves forgalom 164 százalékkal haladta meg a 2021. évit, amely a pandémia második éve volt.

(MTI)

Nyitókép: Besenyei Gergely/AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. május 03. 19:24
Ma jöttem haza Angliából. A magyarokat az útlevéllel őrző automata hoz irányították. Mire kijöttem (rövid idő volt), már ott volt a futószalagon a bőröndöm. 15 perc alatt végeztem úlevevéllenőrzéssel és csomagfelvétellel együtt. Remekül működött, le a kalappal. Szerintem a reptér működése nem csak a kajáról szól.
konfitaltkacsa
2023. május 03. 17:15
Teremtőm ne hagyj el....látta valaki az új Isztambuli repteret? És a Varsóit? Zürich? Helsinki? Isztambulban étlapról rendelek a biznisz váróban ingyért. Varsóban több fajta hideg meleg étel van, sör, bor, tömény szeszek van a váróban, ingyért. Zürichben meleg étel a váróban, egy csomó exkluzív étterem, kaviár-, lazac-, csokoládé-, sajt szaküzlet, ékszerboltok, és három szivar szaküzlet. Helsinkiben az átvizsgálás 2 perc. Nem kell levenni-kivenni semmit. Exkluzív ruhaboltok, élelmiszer üzlet, Fazer ajándékboltok, stb. Ferihegy kb. a Bázeli reptérrel van egy kategóriában. Voltak fejlesztések? Igen. Jobb lett? Igen. Jó lett? Nem igazán. Egy pirinyó vacak reptérből lett egy kis, olyan éppen csak vállalható reptér. Őszintén. Szívre tett kézzel. Elérhetőség katasztrofális. Vonatjárat nincs. Metrójárat nincs. Biztonsági személyzet stílusa bicskanyitogató. A múltkor valamelyik észlény megfogta a kezem és elkezdett szkanderozni velem az ellenőrzésnél. Majdnem leütöttem. Mondom maga mit csinál ember?? Azt mondja, hogy csak az akarta hogy tegyem magam mellé a kezem az átvilágításhoz.....És miért nem kért meg rá?? Egy darab üzletember szinten értelmezhető étterem van. Egymásra mosolygunk a felszolgálókkal kínunkban, mert az étlapot végigettem már százszor, nem tudnak mit kínálni...Ritkán adok fel csomagot, de ha igen 10 esetből 5-6 szor késik, összetörve érkezik. A váróban az ülések kényelmetlenek, telefont tölteni alig lehet. Számítógépes munkahely a sima váróban nincs. Érkezési oldalon az érkezőket mindenféle kétes alakok zaklatják taxi és sztriptízbár ajánlatokkal, nagyjából mint ha Guatemala cityben vagy San Joséban lennénk. Nem akarok éles kritikát megfogalmazni, de ez a reptér Magyarország szégyene. Éppen csak vállalható, de igazából szerintem vállalhatatlan.
Thészeusz
2023. május 03. 17:15
Hehe, srófolni felfelé próbálják srófolni az árat a tulajok? Egy négy csillagos "prémium" légikikötő "nyilván" drágább mint egy egyszerű háromcsillagos..... ügyes!
mamarizsa
2023. május 03. 17:08
Nagyon jól működik akkor. Kár lenne, hogy az enyves fideszes mancsokba kerülve tönkremenjen. Amihez ezek érnek az a szarrá szokott válni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!