Megállapodás született az Európai Bizottsággal: ez lesz az ukrán gabona sorsa

2023. április 28. 21:20

A kereskedelempolitikáért felelős biztos szerint a megállapodás megoldást kínál Ukrajna, valamint a vele szomszédos uniós országok gazdálkodóinak aggályaira egyaránt.

2023. április 28. 21:20
null

Elvi megállapodás született az Európai Bizottság, valamint Magyarország, Lengyelország, Románia, Bulgária és Szlovákia között az Ukrajna felől érkező agrár-élelmiszeripari termékek behozatali tilalmával összefüggésben – tájékoztatott Valdis Dombrovskis kereskedelempolitikáért felelős biztos Twitter-üzentében pénteken.

Valdis Dombrovskis közölte, a megállapodás megoldást kínál Ukrajna, valamint vele szomszédos uniós országok gazdálkodóinak aggályaira egyaránt.

A megállapodás részleteit ismertetve közölte, az a négy tagállam – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Bulgária – amelyek tilalmat vezettek be az ukrajnai mezőgazdasági termékek behozatalára, visszavonja az egyoldalú intézkedést. A kivételes védintézkedések négy termékre, a búzára, a kukoricára, a repcére és a napraforgómagra vonatkoznak. Továbbá az Európai Bizottság 100 millió eurós támogatási csomagot biztosít az érintett gazdálkodók számára a felsorolt öt tagállamban – tájékoztatott.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna 03
2023. május 02. 21:38
(MTI)... - és ez az intézmény még létezik, ezzel a teljesítménnyel, 33 évvel a szocialista rendszer bukása után, és az alkalmazottainak képes(!) megélhetést biztosítani...
nempolitizálok
2023. április 29. 17:01
Akkor most mégsem afrikába megy az ukrán gabona????? Az EU vezetésében pedig nagyon nem bíznék meg Orbánék helyében. Majd ha a pénz a számlánkon van.
Takagi
2023. április 29. 14:35
Tűzelőnek jó. Peletet,vagy préselt brikettet kell az ukrán sz..ból csinálni.
lendvaiildiko
2023. április 29. 13:01
Úgy tűnik, szolganépeknek tartanak. Együk meg a GMO-s, tiltott permetszeres szemetet, a csüngő hasú németek pedig máshonnét hozzák a búzájukat. Lehet, hogy Dobreva és Donáth már munkálkodik, hogy a unió ne küldje a támogatást, mert a célbankszámla önkényuralmi kontrol alatt áll..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!