Nemzetközi szervezet: Ferenc pápa vegye védelmébe a bevándorlókat a magyar kormánnyal szemben

2023. április 26. 16:55

A Human Rights Watch szerint Orbánék mindent megtettek azért, hogy Magyarország egy ellenség hely legyen a menedéket keresők számára.

2023. április 26. 16:55
null

Ferenc pápa áprilisi magyarországi látogatása kiváló alkalom, hogy megfeddje a magyar kormányt a menekültekkel és migránsokkal szembeni diszkrimináció miatt – írja közleményében a Human Rights Watch nemzetközi szervezet. 

Az elmúlt években a pápa többször is felhívta a figyelmet a bevándorlók jogaira, és kérte az országokat, hogy fogadják be az üldöztetés elől menekülőket.

2021 szeptemberében, legutóbbi budapesti látogatása alkalmával Ferenc pápa arra kérte a kormányt, hogy „nyújtsa ki a karját mindenki felé”.

A szervezet szerint azonban a magyar kormány továbbra is ellenséges a menedékkérőkkel szemben.

Úgy látják, a pápának fel kell szólítania Magyarországot, hogy hagyjon fel a menekültekkel és üldözöttekkel szembeni ellenséges hozzáállással.

A Human Rights Watch szerint Orbán Viktor kormánya mindent megtett azért, hogy Magyarország egy ellenség hely legyen a menedéket keresők számára. Úgy vélik, Orbánék gyakorlatilag felszámolták a menekültügyi rendszert és törvénytelenül,néha erőszakosan toloncolják ki a bevándorlókat a Szerbiával közös határon. Hozzáteszik, aki eljut Magyarországra, szembesülhet az államilag támogatott migráns-ellenes propagandával.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A nagy vonatrablás
2023. április 28. 13:58
Erről a jezsuita, hazug pápától még ezt is el tudom képzelni.
Liszka
2023. április 27. 09:00
Az üldözött menekülteket kell befogadni nem pedig a népvándorlás csőcselék hordáit.
Reszelő Aladár
2023. április 27. 08:03
Mióta üldöztük az ukránokat? Mert momentán a hatályos nemzetközi jog alapján a velünk határos országok közül csak ott van háború. Szerbia biztonságos hely. Ott nem üldözik őket.
Rasdi
2023. április 26. 21:58
Ebben a szervezetben nincs egyetlen annyi IQ-val rendelkező vezető vagy alkalmazott, aki fel tudná fogni a különbséget menekült és migráns között? Az a személy, akinek van több ezernyi euroja és lábbal tiporja több ország határvédelmi törvényeit is, nem nagyon tekinthető szegény menekültnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!