Erős a nyomás, tavaly 270 ezer migránst fordítottak vissza a déli határnál

2023. április 03. 12:13

A magyar kormány eddig 650 milliárd forintot költött határvédelemre.

2023. április 03. 12:13
null

A magyar határhoz érkező migránsok számáról érdeklődött a Belügyminisztériumhoz címzett írásbeli kérdésében a Mi Hazánk képviselője, Novák Előd.

Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára válasza szerint évről évre fokozódik a nyomás Európa Unió külső határain,

csak a magyar déli határnál tavaly 270 ezer migránst fordítottak vissza.

2023. január 1. és március 15. között Magyarország külső schengeni határainál 21 232 alkalommal kellett intézkedni illegális bevándorlókkal szemben – tette hozzá. 

Rétvári kitért arra is, hogy a hatékony toborzásnak köszönhetően, a határvadászok növekvő száma lehetővé tette a magyar Honvédség erőinek az akítv határvédelmi feladatokból való kivonását, így 2022 december 9-én véget ért a déli határszakasz védelme kapcsán a Rendőrség és a Magyar Honvédség leghosszabb és legsikeresebb békeidőbeli közös művelete.

Az államtitkár tájékoztatása szerint

a kormány eddig több, mint 650 milliárd forintot költött határvédelemre,

védve ezzel Európát is. Sajnálatosdnak nevezte ezzel együtt, hogy Brüsszel nem segít, inkább támadja a védekezést. A jövőben is mindent megteszünk, hogy a folyamatosan növekvő migrációs nyomás ellenére az ország biztonságban legyen – szögezte le válaszában a Belügyminisztérium államtitkára. 

Nyitókép: A készenléti rendőrség tagja és határvadászok járőröznek a magyar-szerb határon. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 03. 18:10
Nem fordítottak vissza senkit. Taxizgatják őket, hogy pár napon/héten belül, végtelen ciklusban, következmények nélkül persze a törvénysértőkre, hogy végül mindannyian sikeresen átcsússzanak és tejeljenek a csempészeiknek, beteljesítve soros és szövetségesei vágyait.
need-info
2023. április 03. 13:29
Elő az éles lőszerrel!
Odone Ricci
2023. április 03. 12:23
Megrohamozta illegálisan (dokumentumok nélkül) Európát a Harmadik világ tengeri és szárazföldi úton. Addig Európa az IMBTQ-val, a rave partykkal, a cannabis legalizálásával, a magyar miniszterelnökkel és a rovardúsított lisztekkel, pékárukkal foglalkozik és a fegyverszállítással Ukrajnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!