Lelopták a kocsijáról a márkajelzést? Lehet, hogy ő tette!

2023. április 14. 11:06

A gyanúsított otthonában tartott kutatás során, több mint 50 eltulajdonított márkajelzést foglaltak le a nyomozók.

2023. április 14. 11:06
null

Több mint félszáz autóról vette le a márkajelző emblémát egy makói férfi 2022-ben – olvasható a police.hu-n. A rendőrség szerint az elkövető mintegy két tucat márkát figyelt, és „ha alkalom adódott egy fázisceruzával le is feszítette a jármű elején vagy hátulján elhelyezett fémjelzést”.

A gyanúsított otthonában tartott kutatás során, több mint 50 eltulajdonított márkajelzést foglaltak le a nyomozók. „A makói férfi ellen üzletszerűen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és annak kísérlete miatt indult eljárás” – számolt be róla a rendőrség.

A lefoglalt márkajelző emblémák közül több is várja egykori tulajdonosát. A makói rendőrök ezért kérik azon gépjárműtulajdonosokat, akiknek autóját Makón vagy Maroslelén fosztották meg márkajelző emblémájától, keressék fel a Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát.

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hessami Ahmoud
2023. április 15. 12:03
Kelet-Európa. Mindig ilyen volt, mindig ilyen lesz.
Aba Sámuel
2023. április 15. 08:10
Még a PECSA bolhapiacán nézegettem egy úriember árukínálatát: Mercedes csillagok, BMW kockák, Peugeot oroszlánok s hasonlók hevertek. Kérdésemre, hogy ezeket honnan veszi, elég gorombán válaszolt, s amikor mondtam neki, hogy szégyellheti magát, amért lopott holmit árul, visszaküldött a csarnokba - legalábbis valami PECSÁ-t értettem.
Rodolfo
2023. április 14. 16:18
Ez a 80-as években még nagyon ment az ilyen. Ha Mercid volt vagy BMW-d akkor az ilyenekre és a karcolásokra fel lehetett készülni. De most? 2023-ban?
koronaszepe
2023. április 14. 13:52
Hát bameg', valamikor a kilencvenes évek elején kellett a Mercedesemen a csillagot "kivehetővé" alakíttatnom, mert heti rendszerességgel törték le. Mondjuk még mindig "barátibb" volt, mint amikor a nyugati autók fényezését kulccsal karcolászták össze. Akkoriban az is szokás volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!