Róna Péter: Az egyszámjegyű infláció csak egy álom, ami nem fog megvalósulni

2023. március 25. 18:16

A közgazdász szerint recesszió nélkül a kormány nem tudja rendbe rakni a 25 százalékos inflációt.

2023. március 25. 18:16
null

Róna Péter a Magyar Hangnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy csak drasztikus intézkedésekkel lehetne letörni a hazai inflációt egyszámjegyűre, ám ennek jelenleg nem látja nyomait. Róna szerint az energiaárak világpiaci csökkenése alig hatott a hazai inflációra. 

Véleménye szerint egy olyan jelenség van jelen a magyar gazdaságban, ami gátolja, hogy egyszámjegyű legyen az inflációs adat. Kijelentette, semmiféle fiskális elmozdulás nem észlelhető, ami antiinflációs jelleggel bírna.

– folytatta.

Szerinte, ha a kormány komolyan gondolná az inflációs terveit, más politikát folytatna. Azonban kifejtette, csak recesszión keresztül vezet az út az infláció letörésére, ám azt az Orbán-kormány el akarja kerülni. Róna szerint 

egy 25 százalékos inflációt nem tud rendbe rakni a kormány.

Nyitókép: MTI / Magócsi Márton

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. március 27. 10:39
Megbeszelte a szürke kardiganossal!
Dunhill67
2023. március 26. 12:18
de ha mégis,akkor szokásukhoz híven kussol majd mint szar a fűben és ha valaki belekérdez,letagadja....(lapoz,köp...ja nem,fordítva)
formaegy
2023. március 26. 12:12
Róna Péter aki már annyiszor bizonyította mennyire "agytröszt" a butaságban.)))))))))))) Szerencsétlen vén nyomorék.
Trilógia
2023. március 26. 09:11
Az infláció elleni lépés a következő! 1. 2000 év börtönről szoló biankó csekk kiállítása! 2. Meg kell vizsgálni a felvásárlóktól a kereskedőkig terjedő vonalat! A politikai szálat is! Mert az energia és a háború csak máz! Itt az összejátszás esete forog fenn! Úgyan ez vonatkozik a korábbi építőanyag gyártó és forgalmazó vonalra is! A SZÁNDÉKOS áremelés mindkét esetben tetten érhető!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!