Hadházy feljelentette Orbán Viktort, szerinte 3 évet is kaphat a kormányfő

2023. március 13. 13:27

A politikus azonban úgy gondolja: „biztos lesz olyan kollaboráns ügyész, aki elutasítja majd a nyomozást valamilyen furcsa, jogsértő logikát alkalmazva”.

2023. március 13. 13:27
null

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek a miniszterelnök ellen” – kezdi Facebook-oldalán közzétett bejegyzését Hadházy Ákos. Szerinte többen is szóvá tették, hogy bűncselekményt követett el a kormányfő, amikor a tervezettnél másfélszer hosszabb útvonalra, ezer kilométeres kitérőre kötelezte a honvédségi utasszállító gépet, „csak mert ő Toszkánába ment családi kirándulásra”.

Valóban meg kell tennem a feljelentést, hiszen ez tökéletesen ráillik a hivatali visszaélés fogalmára:

„Btk 305. §: Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Hadházy azonban úgy gondolja: lesz olyan „kollaboráns ügyész”, aki elutasítja majd a nyomozást „valamilyen egészen furcsa, jogsértő logikát alkalmazva”.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 442 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2023. március 15. 10:27
Ekkora faszfejet!
pantharei01
2023. március 14. 13:28
T. Hadházy Úr! Kérem, ezt vonja vissza! (megjegyzem: soha nem kommentelek, nem politizálok (egyik oldalra se!!!), de ez már nekem is sok). Méltatlan, és aránytalan ez a feljelentősdi. Mi a szándék? Népszerűség hajhászás? Valódi rendteremtés? Akkor, ne itt kezdje. Névtől függetlenül, bármelyikünk lenne abban a pozicióban, ennek talán még a többszörösét is "megtenné", stb... Szóval: Ismerje fel: ez túlzás Öntől. És ha megállt Firenzében? Na és! És ha bement az Ognissanti templomba és megnézte Boticelli sírját és néhány freskót? Na és? Éppen az a pár liter kerozin hiányzik az állami vagyonból? Tényleg? Ön ennyit vesz észre? Értse meg: én sem szeretem ezt a vircsaftot, ami megy, de ha az megnyugtatja, felajánlok párezer forintot a nyugdíjamból, hogy kompenzáljam ezt a "bűnt". És: Várom a tényfeltárásokat a "másik" oldallal kapcsolatban, meg a pártokkal, stb... Önnek pl. nem tűnt fel, hogy az elmúlt 33 évben egy pártot sem szüntettek meg a párttörvény alapján? stb.... Szóval: egy miniszterelnök oda megy, ahova akar, főleg, ha az Firenze:-)))..., az egy jó hely..., miért ne állhatna meg, hátha észlelhető ott valami követendő!!! Üdv. JA! Még valami. Hány állami alkalmazott megy hétvégenként meg bármikor a hivatali autóval, drága benzinnel magánútra a családjával, és használja magáncélra a hivatali eszközöket, telefont, stb... Szóval: hagyja ezt a vonalat, mert ez Nessus inge....., aztán lehet vakarózni.
Gulyásleves
2023. március 14. 08:44
Érdekes Van olyan polgártárs aki ezzel a " oda utazom, és azzal amivel akarok " kijelentéssel semmi gondja nincs Pontosabban kifogásokat keres A probléma csak az hogy bűncselekménnyel van dolgunk Tehát nem elég gyurcsányozni, meg sorosozni Alapvetően a jogállamiság az amiről beszélünk 5.8 milliót keres a miniszterelnök, utazzon ezen a pénzen Ennyi
Wolfram004
2023. március 14. 07:04
A kormányfő eddig mindig négy évet kapott, nem hármat. Mi változna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!