Kigyulladt a pincéje, részegen vitatkozott a tűzoltókkal, majd késsel átvágta a tömlőjüket

2023. február 03. 11:39

Háromszázezer forintos kárt okozott, vádat emeltek a 21 éves férfi ellen.

2023. február 03. 11:39
null

Vádat emeltek egy egy 21 éves patvarci férfival szemben, aki a portáján kigyulladt tűz oltása után a tűzoltók tömlőjét egy késsel átvágta – áll a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint 2022 júliusának egyik éjszakáján a vádlott házának udvarán, egy domboldalba vájt pincében tűz ütött ki. A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók igyekeztek megfékezni, eközben az ittas házigazda folyamatosan távozásra szólította fel őket. Miután a tűzoltók a tüzet eloltották, a tűzoltószerek néhány percig felügyelet nélkül maradtak a sötétben, a vádlott ekkor a magasnyomású tűzoltó tömlőt egy késsel megvágta.

A tűzoltók még a helyszínen észlelték a rongálást, melynek következtében a magasnyomású tömlő használhatatlanná vált, ezzel a katasztrófavédelem 300.000 forint kárt szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű férfival szemben, melyben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint indítványozták, hogy a férfi a 300.000 forintos kárt térítése meg, és fizesse meg a közel 30.000 forint bűnügyi költséget is.

Nyitóképen: az átvágott tömlő. Forrás: Magyarország Ügyészsége.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor_mortis
2023. február 03. 15:11
Jó minőségű tömlő lehetett, amit egy késsel el lehetett vágni... És mi az a kikockázott rész? Már a tömlőnek is személyiségi jogai vannak? Vagy nem merik feltüntetni a gyártó nevét egy ilyen "kiváló" terméken?
Ödenburger
2023. február 03. 14:14
Miért gondolom azt, hogy ez sem idén barnult le?
Hyazinth
2023. február 03. 12:46
Húzassa deresre a főispán, s vágasson ötven botütést az ülepére!
bunko_jobbos
2023. február 03. 12:34
Mekkora szerencse, hogy a tűzoltók, a mentőkkel ellentétben baltát is tartanak maguknál. Remélem, használták. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!