A PDSZ fontolgatta a 15 éves fiúval való viszonyával kérkedő pedagógus beperlését

2023. február 14. 21:05

A PDSZ ügyvivője  úgy fogalmazott: a botrány kirobbanásáig nem is volt tudomása a szervezetnek arról, hogy a 39 éves férfi milyen tartalmú videókat oszt meg a közösségi oldalán.

2023. február 14. 21:05
null

Nagy Erzsébet az Indexnek elmondta, már többször megkereste őt az a 39 éves pedagógiai asszisztens, aki a TikTokon arról beszélt, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője úgy fogalmazott, hogy a férfi már szombaton szakmai tanácsért fordult hozzájuk, mert megtudta, hogy munkáltatója, a Krúdy Gyula Általános Iskola az elbocsátását tervezi.

Nagy Erzsébet elmondta: B. Zsolt már korábban is megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét munkaügyi kérdésekkel kapcsolatban, amelyek a szólás- és véleményszabadság kérdésére tértek ki. A Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense még azzal is hozzájuk fordult, hogy érheti-e hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt. Nagy Erzsébet közölte, hogy ilyen kérdésekkel más esetekben is fordultak már hozzájuk. 

A PDSZ ügyvivője  úgy fogalmazott: a botrány kirobbanásáig nem is volt tudomása a szervezetnek arról, hogy a 39 éves férfi milyen tartalmú videókat oszt meg a közösségi oldalán. Szombaton hívta fel B. Zsolt őt először azzal kapcsolatban, hogy

el akarja bocsátani a munkáltatója, mert tudomást szereztek arról, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. 

Erre azt mondtam neki, hogy ez nem munkajogi és büntetőjogi kérdés, és leszögeztem, hogy a szakszervezet mélyen elítéli a tanár–diák között létesített ilyen kapcsolatot. Később szembesültem azzal, hogy a férfi milyen videókat tesz közzé. Amellett, hogy felháborítónak tartjuk, ez a viselkedés azért is veszélyes, mert az egész pedagógustársadalmat járatja le – közölte Nagy Erzsébet. A PDSZ ügyvivője azt is elárulta: gondolkodtak azon, hogy beperelik a férfit emiatt, de később úgy értékelték, mentális zavarban szenvedhet, ez a videóból is kitűnik, ezért elálltak ettől. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sirfrancis
2023. február 17. 00:22
Bár fel tudnám idézni minden "ismerősöm" nevét, akik arról posztoltok egymással versengve a gyermekvédelmi tv. idején, "hiszen ilyesmi nálunk nincs is..." Most tudnék linket küldeni, hogy mit kellett volna, hogy megakadályozzon a tv. Sajnos nem sikerült. Ki kell javítani!
Iluska
2023. február 16. 09:04
Ha mentális zavara van, akkor is bűncselekmény, amit tesz, csak akkor máshol kell letöltenie a büntit. Mondjuk az IMEI-ben. Pont azért kötelessége a PSZ-nek feljelenteni, mert máskülönben a mentális zavar mögé bújva azt csinálnak ezek az aberrált állatok, amit akarnak.
KBA98
2023. február 15. 17:22
Sokat tanultam előző életemben, de ilyen szemét tanárokkal még nem találkoztam. A PDSZ meg elmehet a bús p...ba! tüntetni, de ott is maradhat. Normális ember nem adja ezeknek a szemeteknek a kezébe a gyerekeit!
valakike
2023. február 15. 14:33
A PDSZ mikor cseréli le a szivárványos logóját? https://hir.ma/wp-content/uploads/2013/01/PDSZ.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!