Az Ukrán függetlenség tere nevet kaphatja egy névtelen közterület Budapesten

2023. február 28. 15:57

A momentumos Berg Dániel kezdeményezte a névadást.

2023. február 28. 15:57
null

„A II. kerület (Budapest) képviselő-testületének mai ülésén kezdeményeztem, hogy az »Ukrán függetlenség tere« elnevezést kapja Víziváros egyik eddig névtelen közterülete” – osztotta meg a hírt Berg Dániel a Facebook-oldalán.

A momentumos önkormányzati képviselő állítása szerint azért választotta ezt a nevet az eddig névtelen közterületnek, mert „az évfordulóról való megemlékezésen túl a tér elnevezése

Berg Dániel több ellenzéki politikushoz hasonlóan a jelenleg zajló háborút párhuzamba állította a korábbi magyar szabadságharcokkal. „Történelmi felelősségünk, hogy ahogyan a világ rokonszenvezett velünk 1849 után, majd 1956-ban, úgy mi is kiálljunk ma Ukrajna függetlensége, az ukrán nép szabadsága mellett” – írta.

Nyitókép: Berg Dániel Facebook-oldala

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2023. március 01. 11:39
Az lesz kiírva: Köszönjük amit a Kárpátaljai Magyar közösségért tettetek! A kurva anyjukat azt!
Krisz70
2023. március 01. 10:58
és miért nem lehet Telkes Máriáról elnevezni a teret? túl zöld vagy túl híres vagy még sosem hallottak róla?
mysstes
2023. március 01. 09:39
"Az Ukrán függetlenség tere nevet kaphatja egy névtelen közterület Budapesten." Mert hiszen "Kárpátalja függetlensége/Kárpátalja autonómiája" tere nevet mégsem kaphatja, ugyebár.
pipa89
2023. március 01. 09:36
Na, a Horn-szobor után, csak ez kellett! Javaslom a Széll Kálmán teret visszakeresztelni Moszkva térré. Egyébként nekem míg az én világom tart, az Moszkva tér. Kár volt megváltoztatni! Csak nekem tűnik úgy, hogy kurvára szarszagú már ez langleys-soros-ngo-s erőlködés a kormánybuktatásra a Momentumban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!