Új nevet kaphat a nemzeti tulajdonba került Vodafone

2023. január 15. 21:36

A Vodafone többségi tulajdonosának, a 4IG-nek már két olyan mobilszolgáltatója van, amelyet One-nak hívnak – írja a 444.

2023. január 15. 21:36
null

Egy iparági forrás azt pletykálta a 444-nek, hogy a nemrég állami kézbe (is) került Vodafone új nevet kap, a jövőben One-nak – angolul egy – fogják hívni. A portál a Vodafone új többségi tulajdonosát, a 4IG-t még nem tudta elérni, de emlékeztet arra, hogy a cégnek már két olyan mobilszolgáltatója is van, amelyeket One-nak hívnak, illetve erre a névre kereszteltek át.

Az egyik a 2022-ben megszerzett albán One Telecommunications, amely a második legnagyobb albán mobilszolgáltató. A 4ig a 2021 decemberében felvásárolt montenegrói mobilszolgáltatóját, a Telenor Podgorica (Montenegro)-t is átkeresztelte One-ra. Ez nem választás kérdése volt, a korábbi tulajdonos Telenor 2022. márciusig adott engedélyt a márkanév használatára.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Vodafone-ügy: igen, vannak stratégiai ágazatok, amikben kell a hazai tulajdon

Ámulva figyelem a Vodafone-ügyet. Mármint azt, hogy ez egy ügy, egy politikai vitapont, amelynek ellenzői is vannak. Azt gondolná az ember, hogy miután gáztározó-, Mol-, gázszerződés- és államadósság-ügyben négyszer világosan legyőzte már a stratégiai gondolkodás a napról napra tűzoltást, ötödszörre már nem lesz kérdés, hogy stratégiai ágazatok léteznek, azokban nemzeti tulajdont szerezni pedig jó dolog.

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. január 16. 17:55
remelem valami magyar nevet
nguru
2023. január 16. 13:59
Ami ebben a felháborító. hogy abban a pillanatban, ahogy a NER prominens személyei kezébe kerül bármely ágazat, rögtön árat emelnek! Nem feltétlenül a szolgáltatás árát, hanem megtoldják különböző tételekkel, és azok árát srófolják fel! Persze...kell a pénz, mert az EU-tól újabban nehéz lopni, tehát nyírjuk a birkákat! Csak pár példa: -Tavaly szeptemberben vette át Pénztáros Lőrinc a gyorsforgalmi úthálózatot, idén már drágább a matrica, mint Ausztriában! -Villany: Lehet hogy az áram Kilowatt ára nem változott, de az egyébb fizetendő részletek nagyon is! -A Vityafon bejelentette, hogy emelni fog! -A Digi is a 4ig része, laza 70 %-t emeltek! Mocsok, tetű banda! Amíg itt voltak a multik, volt egy egészséges árverseny, ami jó volt az előfizetőknek! Most?? Hagyjuk! Mindenesetre a monopolhelyzetet meg kell szüntetni!
Krupp Skya
2023. január 16. 13:57
Mivel diktatúra van, legyen Diktafon!
dezilluzionista
2023. január 16. 13:40
Vityafon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!