The Washington Post: Az EP-ben zajló korrupciós botrány igazi ajándék az Unió kritikusainak

2022. december 23. 10:05

Az amerikai lap szerint Brüsszelt nem különösebben érdekli Orbán károgása, de hiba lenne alábecsülni a botrány és a hozzá kapcsolódó retorika hatásait.

2022. december 23. 10:05
null

Az Európai Parlamentben lejátszódó korrupciós botrány egyszerre tűnik egy rosszul megírt, klisékkel teletűzdelt film forgatókönyvének, és az EU kritikusai ölébe pottyant ajándéknak – írja a The Washington Post. Utóbbiak azonnal megragadták a helyzet adta lehetőséget: Orbán Viktor, akit felháborított az EU megállapítása, mely szerint országába begyűrűzött az önkényuralom, most kifejezetten jól mulat.

December 12-én Twitter-oldalán egy jól ismert mémet tett közzé, az EU Magyarországot illető korrupciós vádjaira utaló szöveggel. Később posztolta a belga rendőrség által lefoglalt készpénzről készült fotókat, hozzátéve, hogy „így néz ki a jogállamiság Brüsszelben”. Brüsszelt nem különösebben érdekli Orbán károgása, de hiba lenne alábecsülni a botrány és a hozzá kapcsolódó retorika hatásait – vélik szakértők. 

Nyitókép: QATAR'S MINISTERY OF LABOUR / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. december 23. 12:51
Lehet itt szépelegni meg terelni, de akárhogy vesszük ennek a meccsnek KO lett a vége. Orbán történelmi győzelmet aratott, az ellene felépített ostromtorony összedőlt és maga alá temette Soros zsoldosait Mostantól 5 évig kapja Magyarország a pénzeket, ennyi időt pedig nem fog túlélni a fő ellenség. Azon se csodálkoznék, ha a hír hallatán Soros gutaütést kapna idő előtt
laikus19
2022. december 23. 11:40
Tehát nem az a baj, hogy korrupció van, hanem az, hogy lelepleződött lényegében maga az EU. Értjük!
nempolitizálok
2022. december 23. 11:31
"Brüsszelt nem különösebben érdekli Orbán károgása, de hiba lenne alábecsülni a botrány és a hozzá kapcsolódó retorika hatásait – vélik szakértők. " Vajon akkor miért mindehol Orbán a központ ezeknél. Van akinél napi szinten. Amúgy az EU egyértelműen veszít gazdasági erejéből és a jelenlegi garnitúra egyértelműen halad a szétesés felé. A korrrupt libsi politikusok által irányított EU gazdaság ugyanúgy bukás, mint itt volt a korrupt ballibsik irányíitotta magyar gazdaság.
Szabó Tamás
2022. december 23. 11:29
"...Utóbbiak azonnal megragadták a helyzet adta lehetőséget..." Persze, de ez még mindig csak REAKCIÓ, sodródás. Aki valódi hatalommal bír Eur. felett, az mozgatja a valódi akciókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!