Vesztegetés miatt nyomoznak a pécsi Polgármesteri Hivatalban

2022. november 08. 14:43

A gyanú szerint kenőpénzért adhattak ki soron kívül önkormányzati lakásokat.

2022. november 08. 14:43
null

Vesztegetés miatt nyomoz a pécsi Polgármesteri Hivatalban a kaposvári ügyészség, írja több, egymástól független forrásra hivatkozva a Pécs Aktuál. A helyi lap úgy tudja, a Lakásgazdálkodási Csoportot érinti a nyomozás, amelynek oka, hogy az utóbbi egy-két évben kenőpénzért, egyenként több százezer forintért biztosítottak önkormányzati lakásokat azoknak, akik hajlandók voltak külön fizetni érte. 

A lap értesülései szerint az ügyészek iratokat is elvittek a pécsi hivatalból. A Pécs Aktuál szerint két vezető munkatársról érdeklődtek kiemelten, egyikük a Pécsi Ellátó Központ alkalmazásában áll.

Cikke frissítésében a lap arról ír, hogy az önkormányzat elismerte a nyomozás tényét. Ennek keretében ismertették, a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség önkormányzati, illetve önkormányzati intézményi dolgozók ellen folytatott nyomozás ügyében kért adatszolgáltatást a pécsi önkormányzattól a napokban. Az adatszolgáltatást a pécsi önkormányzat ígérete szerint határidőre teljesíti. Az ügyben a vonatkozó törvény értelmében a nyomozás lezárásáig a pécsi önkormányzat ugyanakkor további információt nem ad ki – közölték a lappal a Városházáról. 

Nyitókép: iranypecs.hu

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
minekkellregisztralni
2022. november 08. 16:44
A polgármesteri hivatal aljában McDonald's van. "Magyar" önbecsülés.
Sincero
2022. november 08. 16:27
Biztos nem Orsi és az EU-adópribékjei vizsgálódnak.
Most80
2022. november 08. 16:05
Hadházinak lenne min csámcsognia, de most nem ér rá, rájött a csövezhetnék.
csulak
2022. november 08. 15:59
ahol baloldal uralkodik ott ez a normalis, es senki nem bunteti oket !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!