Dermesztő az amerikai pénz, és dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának

2022. november 03. 11:11

Nem gond, ha valaki pénzt rak a politikába, csak akkor a Magyar Közlönybe bele kell írni, hogy ő adta a pénzt, ez a törvény lényege. És nem hülyeség, hogy így van, nagyon is rendben van. INTERJÚ.

2022. november 03. 11:11
null
Ungár Péter
Ungár Péter

Amúgy mit gondol az amerikai pénzről? 1,8 milliárd forintnyi támogatás érkezett, nem tudni pontosan kiktől, a közvetítő szervezet az Action for Democracy volt, amely így az ellenzéki kampány közel felét finanszírozta. Ön is benne volt ebben a kampányban. Mi a viszonya ehhez a történethez?

Ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?

Kapott belőle a Datadat, voltak Facebook-hirdetések, plakátok, rendezvények, ezekre is ment belőle állítólag.

A mi jelöltjeink, akiknek a kampányát csináltuk Gödöllőn vagy Nagykátán, nem látták. Kaptunk egyszer tollakat, utólag is köszönjük szépen. Hol van ez a pénz? Nem tudjuk. Semmi foganatja nem volt. Volt egy MMM-kampány a migránsszámlálóval, igaz? Orbán Viktor üzenetét sikerült Orbán Viktor grafikájából kirakni, ez csodálatos.

Sok baja van ezzel a kampánnyal.

Lehet mondani, igen. Dermesztő ez a pénz. És dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának. Ez egy súlyosan problémás dolog. És nem önmagában az, hogy pénzt ad valaki. Az a párttörvény lényege, hogy magyar állampolgárok adhatnak pénzt pártnak. Soros György annyi pénzt ad egy pártnak, amennyit akar. Nem gond, ha valaki pénzt rak a politikába, csak akkor a Magyar Közlönybe bele kell írni, hogy ő adta a pénzt, ez a törvény lényege. És nem hülyeség, hogy így van, nagyon is rendben van. De így?! Mi az, hogy a választás után azért derül ki ez az egész, mert a jelölt nem tudja azt eldönteni, hogy lehet-e olyan neuron az agyában, amit nem mond ki a száján?

Mit kellett volna tennie? Hallgatni tovább róla?

Nem tudom, mit kellett volna csinálni. De hogy azoknak nem mondja el, akiknek a logója ott van a neve mögött, majd utána bemondja egy podcastban, tulajdonképpen véletlenül – ez ugye nem a politikai alkalmasságot sugallja.”

„Dollárbaloldal", ez a kifejezés ragadt rá arra a botrányra, ami már több mint két hónapja robbant ki. Azt, hogy a magyar ellenzékhez közvetett vagy akár közvetlen módon pénzek juthattak a kampányidőszakban, maga a miniszterelnök-jelöltjük árulta el. Márki-Zay Péter augusztus 26-án adott egy interjút, amiben azt mondta, hogy még júniusban is kaptak több száz millió forintot, amiből a kampány utolsó számláit fizették ki. 

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. november 04. 17:37
a pénznek nincs szaga! a te pénzed? na arról mit mondol?
kiss.istvan770
2022. november 04. 11:58
A pénz magyrésze nem a kampányra ment el, mert sejtették, hogy jelenleg nem győzhet a moslék. MZP MMM-jének számláján van a pénz, az Action for Democracy "gazdálkodik" vele, az Open Society Foundation utasításai alapján. Az OSF álcivil leányvállalatainak anarchista, felforgató tevékenységét finanszírozzák belőle. A pedagógus tüntetésnek álcázott felfordulás élén mindig az Amnesty magyarországi és külföldi zsoldosai haladnak, ők a szervezők a PDSZ pedig a sameszük. A jogvédőnek álcázott Amnesty a keresztények üldözőinek, gyilkosainak "jogait" védi, annak ellenére, hogy a világ üldözötteinek 2/3-a keresztény. Az Amnesty az USA-ban és Nyugat Európában is a bűnözők jogait védi az áldozatokkal szemben. A Transparency álcája a korrupció elleni harc, az átláthatóság elérése, de a saját gazdálkodását minden országban titokban tartja.
Namond
2022. november 04. 00:48
Ugyan már, MZ/P jenki támogatása és a hozzá guruló dollárok miatt lépett vissza, az un "előválasztás" után kamugeli és D.K. Ki járt akkor tájt az US nagykövetségén, a prominens protestál pusherek közül?
zorroro
2022. november 03. 22:49
1.8 milliárd? Mi a Le Pen kampányára 3.8 milliárdot adtunk, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!