Hosszú Katinka hamarosan nagy bejelentést tesz – tudta meg a Mandiner

2022. november 18. 13:07

A világklasszis úszó nagyon eltűnt az utóbbi időben, nem indult el az országos bajnokságon sem.

2022. november 18. 13:07
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Szerdától péntekig tart a rövidpályás országos úszóbajnokság, melyet a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában tartanak. Az országos megmérettetésen több remek eredmény is született, az UTE 19 éves sportolója, Kós Hubert országos csúccsal nyert 100 méter vegyesen csütörtökön. Kós januártól az Egyesült Államokban, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps egykori edzőjével, Bob Bowmannel készül, csütörtökön 52.82 másodperces idővel diadalmaskodott, ezzel Földházi Dávid 2014-es, a dohai világbajnokságon elért 53.08 másodperces rekordját adta át a múltnak.

A legszorosabb csütörtöki fináléban, férfi 50 méter gyorson Szabó Szebasztián, a szám Európa-bajnoka mindössze két századmásodperces különbséggel utasította maga mögé Milák Kristófot. A 200 méter pillangó nagymedencés olimpiai bajnoka és világcsúcstartója fő számában a szokásos óriási fölénnyel diadalmaskodott.

Mint a kámfor

A nőknél 50 méter gyorson Senánszky Petra saját országos csúcsától (24.30) nem sokkal elmaradva, 24.56 másodperccel nyert. A női versenyzők közül azonban egy nagy névvel nem lehetett találkozni: Hosszú Katinkával.

Az egyik legeredményesebb hazai sportolónk távol maradt az országos bajnokságtól. A sokszoros bajnok úszónk korábban rendkívül aktív volt a közösségi médiában, azonban már egy hónapja nem posztolt semmit

Érdeklődtünk a hazai szervezeteknél, mi történt Hosszú Katinkával, ám hivatalos tájékoztatást nem adtak ki. Egyéb forrásból lapunk úgy értesült,

a sportoló hamarosan nagy bejelentésre készül,

és majd a közösségi oldalain keresztül ismerteti annak pontos okait, miért maradt távol az országos bajnokságtól. 

Fotó: Trenka Attila/Mandiner
Fotó: Trenka Attila/Mandiner

Sós Csaba, a magyar úszó válogatott szövetségi kapitánya legutóbb a Borsnak adott interjújában mondta azt, hogy a jövő évi, Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságig még háromnegyed év van hátra, még akár ott is lehet rajta Katinka, azonban jelenleg nem tud róla semmit.

– mondta Sós.

A Budapesten megrendezett nyári úszó világbajnokság zárónapján a háromszoros olimpiai bajnok sportolónk negyedik lett a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében, a magyar csapat két aranyéremmel zárta a világversenyt.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2022. november 20. 08:32
Hullócsillag
Kivűlálló
2022. november 18. 21:56
"Hosszú Katinka hamarosan nagy bejelentést tesz – tudta meg a Mandiner" Valszeg "megszegelték" a csajt! És? Akkor mi van?
Ronon
2022. november 18. 19:56
Reméljük nem ukrán színekben kívánja folytatni....
Armageddon
2022. november 18. 19:54
Mekkötött a gipsz, morzsik, mucikáim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!