Íme az árstophiány oka!

2022. november 29. 16:56

Egy elemző megfejtette az árstopos termékek gyakori hiányának okát.

2022. november 29. 16:56
null

Deák Dániel, a XXI. század intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán igyekezett magyarázatot találni az árstopos termékek hiányára. Mint írta, „az árstop bevezetése óta sokszor lehet azzal szembesülni a boltokban, hogy nincsen cukor a polcokon.

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint pusztán az alacsonyabb ár miatt több cukrot vesznek az emberek, a megnövekedett kereslettel pedig nem tudják tartani a lépést a boltok. A Spar például azt közölte: a kristálycukor esetében a tavalyi egész éves mennyiség már idén nyárra elfogyott. Ez kicsit olyan tehát, mint amikor a koronavírus-járvány alatt látott helyzet ismétlődne meg, amikor mindenki vécépapírt és élesztőt kezdett el halmozni otthon. Hogy mi a tanulság?

Nemrég fotóval szúrt oda az elemző az árstopokon gúnyolódóknak

Kicsit több mint egy hete Deák Dániel úgy gondolta, saját szemével győződik meg arról, hogy valóban áruhiányt okoznak-e a bevezetett árstopok – legutóbb a tojásra és a krumplira húzott ársapkát a kormány –, mint ahogy ezzel nagyon sokan riogatnak, bár tény, időnként nem lehet kapni minden terméket.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán azon nyomban meg is osztotta a tapasztalatait. Azt írta, „ma is megbizonyosodtam róla a vasárnapi bevásárlás során: fojtogató az áruhiány az árstop miatt!” – az ironikus bejegyzésével arra utalt, hogy roskadoztak a polcok a tojástól ott, ahol járt.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2022. november 30. 10:38
,,Elemző”!? Árstop-hiány oka? Ez a figura annyit ért a piac működéséhez, amennyit Orbán: szerintük kaszálni a legtöbbet hazugsággal lehet. Ha.. ha van, aki tolja a pénzt. Csak azért küzdenek az EU támogatásért.
Lajoss
2022. november 29. 20:21
Épül-szépül a magyar szotyializmus..by csuti köpcös..:)
konfucius
2022. november 29. 18:51
Deák Dániel ebben speciel téved. A Sparos eladó mondja el, hogy hetek óta nem érkezik árstopos tej, a teszkós azt is elmondja, hogy visszafogják a gyártást, az Auchan-os pedig azt, hogy nem gyártanak 2,8-ast, hanem helyette több 1,5-öst és 3,5-öst csinálnak. Ugyanannyi alapanyag kell hozzá, csak nem kell korlátozott áron adni. A polcokon tapasztalható helyzet alátámasztja mindezt.
Namond
2022. november 29. 18:39
A NER Orbánista Sajtó (NOS) kormány propaganda ismételgetése addig riogatta az ország lakosságát, a szankciók nyugati hatásaival, hogy mindenki felkészült a hiányokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!