Tóta W. Árpád: Elvitte végre a pravoszláv ördög Wittner Máriát is, beszélhetünk őszintén

2022. október 23. 14:38

Az újságíró szerint régi adósságunk leszámolni 1956 szellemével.

2022. október 23. 14:38
null

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódóan publicisztikát írt a HVG-nek  Tóta W. Árpád. Az újságíró többek közt a következő állításokat fogalmazza meg a cikkben:

„Régi és meghaladott panaszuk a magyaroknak, hogy bezzeg nekünk nem szállított fegyvert az Egyesült Államok 1956-ban, de ma már látjuk, milyen bölcs döntés volt az. Hiszen meghosszabbították volna a háborút! Útjába álltak volna a békének! (...)

 – olvasható az írásban.

Tóta W. szerint régi adósságunk leszámolni 1956 szellemével, de ahogyan fogalmaz: most eljött az idő, mert vagy ötvenhatot dicsőítjük, és vele együtt óhatatlanul az ukrán szabadságharcot, vagy „átöleljük rajongva Oroszország Anyácskát”.

Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala

 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trofimov
2022. november 10. 20:57
Azt írta Tóta W. 21-én: "Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, lakótársaim Vlagyimir valagában! Elvitte végre a pravoszláv ördög Wittner Máriát is, magunk közt vagyunk, beszélhetünk őszintén. Régi adósságunk leszámolni 1956 szellemével. Most eljött az idő, mert vagy ötvenhatot dicsőítjük, és vele együtt óhatatlanul az ukrán szabadságharcot, vagy átöleljük rajongva Oroszország Anyácskát, de csak utánam. Ez a kérdés, de ne válasszatok, mert az az én dolgom." Nagy hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezt ne iróniának, hanem Tóta saját véleményének olvassuk, hiszen nehezen hihető, hogy a szerző Vlagyimir valagában lakónak tartaná magát. Nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök úr elmaradt budapesti (56-ot, Wittnert megtagadó, oroszpárti) beszédének ironikus pótlása ez, érti mindenki. A Mandiner is érti, de lehagyja az első mondatot, és a z idézet után következőket, hogy ellenkező értelművé szerelje, és így hergelje az itt megszólaló sok embert.
bélakatona
2022. október 27. 20:02
Vajon hány ember jött rá, hogy ez egy kitalált Orbán beszéd volt? Szerintem nagyon kevésnek.
Tobit
2022. október 25. 09:32
Tóta! Remélem meg térsz te is nemsokára tanító mesteredhez a sátánhoz. Az élőről így beszélsz azt már megszoktuk. De most lealjasodtál a halott gyalázásig. Ha a sátán vadászni jár remélem magával ragad.
MoKaFi
2022. október 24. 17:53
A szerző logikáját egyik kommentelő sem tudta követni, ha jól sejtem. Ahhoz gondolkodni kellett volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!