Stier: Kettős mérce van az EU-ban, Litvánia emberi jogokat sért, de Brüsszelt ez nem érdekli

2022. október 21. 06:49

„A menekülteket az Amnesty International jelentése szerint nyomás alatt tartják, sőt adott esetben még meg is kínozzák” – írja a balti állam migrációs politikájáról Stier Gábor.

2022. október 21. 06:49
null

Véleménycikket írt az általa szerkesztett moszkvatér.hu oldalra Stier Gábor posztszovjet-szakértő, külpolitikai újságíró, melyben az Európai Unióban fellelhető kettős mércét bírálja Litvánia példáján keresztül.

A balti országnak ugyanis – miközben azon európai országok közé tartozik, amelyek bírálják Budapestet a jogállamiság megsértése miatt – igencsak megkérdőjelezhető a migrációs politikája.

„Vilnius akadálytalanul befogadja az Ukrajnából érkezőket, ugyanakkor a Közel-Keletről vagy Közép-Ázsiából menekülők az emberi méltóságot semmibe vevő körülmények között hónapokat várnak különleges táborokban ügyük elbírálására. A menekülteket az Amnesty International jelentése szerint nyomás alatt tartják, sőt adott esetben még meg is kínozzák. Ezzel azt akarják elérni, hogy tovább álljanak, és ne itt kérjenek menedékjogot” vázolja a helyzetet Stier.

„Ezt a fellépést túlzás nélkül nevezhetjük az emberi jogok megsértésének, Brüsszelt azonban a dolog nem nagyon érdekli” – teszi hozzá, egyben emlékeztet: ezzel szemben az Európai Unió teljes erővel támadja Magyarországot, és azzal vádolja a kormányt, hogy szembe megy az Európai Unió normáival. „Emlékezhetünk a gyerekek előtt az LMBTQ propagandát megtiltó törvényre. Ez már ok arra, hogy sarokba szorítsák Budapestet, miközben a »rossz migránsok« táborban tartása Litvániában nem okoz gondot” – zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/EPA/Valda Kalnina

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos0
2022. október 22. 06:37
Ezek a Balti miniatúrák még nem kaptak egy rendeset a pofájukra, de elérkezik az is, abban a pillanatban, ha a vétójogot eltörlik.
Sclerotic
2022. október 21. 16:58
Szlovákiában oknyomozó újságírót gyilkoltak meg, melegeket lőttek le "szórakozásból"! Mit szólnának Brüsszelben, ha mindez Magyarországon történik?!
csabi57
2022. október 21. 08:43
Mi van a kettős mércén meglepő?
fogas paduc
2022. október 21. 08:10
Jól van, de az demokratikus kínzás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!