Megszületett a megállapodás: újraindul a budapesti szemétszállítás

2022. október 06. 21:40

A köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rezsitámogatást, illetve bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat kapnak.

2022. október 06. 21:40
null

Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a kedd reggel óta sztrájkoló munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról – tájékoztatta közös közleményében BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt., a FKF Hulladékgazdálkodási Divízió és HVDSZ 2000 Szakszervezet csütörtök este az MTI-t.

A BKM, az FKF és a szakszervezet a közös kommünikében közölte, hogy a hulladékgazdálkodási és a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, illetve az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói

egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rendkívüli rezsitámogatást kapnak.

A Budapesti Közművek minden nem vezető beosztású dolgozója részére bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat fizet decemberben - tették hozzá.   

A Hulladékgazdálkodási Divízió és a Köztisztasági Divízió dolgozóinak ösztönző bérelemeit a felek közösen felülvizsgálják, átalakítják, és az ösztönző jellegű pótlék felét az alapbérbe beépítik” – írták. Mint jelezték, a Budapesti Közművek a hulladékbegyűjtés és szállítás ellenőrzési folyamatát az érintett munkavállalók képviselőivel közösen október 31-ig felülvizsgálja és átalakítja.   

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neszti
2022. október 07. 09:31
Ebből is látszik mekkora hazugság a főváros kivéreztetése és a ki nem fizetett számlák...
Beszélgető
2022. október 07. 08:51
Ha most megállapodtak, akkor a hétvégén jön a kukáskocsi és elviszi a szemetet végre? Vagy az még odébb van? Mert nekem az a lezárása a történetnek, hogy kiürítik a kukát...
pipa89
2022. október 07. 08:42
Valaki! Mémeskutas! Csináljon már egy olyan mémet, hogy Kari Geli ül a kukák között és térden állva sír a kukásoknak, hogy vigyék el a szemetet, miközben nekik ajánlja Korányi Dávid összes bérét, juttatását és jutalékát egy nagy "Maciban"...
buvu
2022. október 07. 08:28
Dadan, macska-jaj : Ahogy egy bolgár haverom mondaná: Öcsém, ha bajod van és nem tudod megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!