Már szervezi is a tüntetést a Patent Egyesület a szívhangos abortuszrendelet miatt

2022. szeptember 13. 20:26

A feminista egyesület szerint a mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet.

2022. szeptember 13. 20:26
null

A feminista Patent Egyesület a Facebook-oldalán jelentette be, hogy tüntetést szerveznek a szívhangos abortuszrendelet miatt. „A mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet. Egy életet sem fognak megmenteni azzal, hogy az abortusz mellett döntő nőt a magzati szívhang meghallgatására kényszerítik” – írták.

A tüntetést szeptember 28-ra szervezik, a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapjára.

Szerintük megalázás meghallgatni a magzat színhangját

Az egyesület kifejtette, hogy mi a módosítás lényege: „A módosítás lényege, hogy mostantól az abortuszt igénybe vevő nőnek be kell mutatnia egy igazolást arról, hogy »a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt«, vagyis a magzati szívhangot egyértelműen azonosítható módon bemutatták neki.

– fogalmaznak.

Nyitókép: Patent Egyesület Facebook-oldala

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. szeptember 18. 18:14
Motiváció nincs, de butaság az van. Ha valakivel olyan zeneszámot hallgattatok, amit ő nem szeret, azzal őt tulajdonképpen kínzom. Azt persze nem tudom, hogy ilyenkor a zenész mit érez, de nem lehet kellemes egy undorodó tömegnek játszani az én kedvenc zenémet.
de France
2022. szeptember 16. 20:25
Nem értünk egyet et soha nem is fogunk. Az adókedvezménnyel, a szegényebb, szerényebb családok támogatásból való kirekesztésével kapcsolatban. Milyen ékes bizonyítékát hozod a jobboldali mentalitásnak. "Shocking" azt olvasni, hogy a társadalom számára az a gyermek a potenciálisan értékes, aki becsületes adófizetőnek fog bizonyulni. Átgondoltad ezt ? Csak az adófizető állampolgárnak van értéke, tényleg? Aki keveset keres, beteg, támogatásra szoruló és így nem adófizető, az nem esik ebbe a kategóriába? És még te beszélsz az abortusz ellen, te, ilyen értékrenddel. Azt hittem, neked minden élet egyaránt értékes, ezért találod az abortuszt morálisan elfogadhatatlannak ! A 20 évvel ezelőtti dolgok pedig nem relevánsak, mondhatnám nem érdekelnek. Utolsó: tehát már az "igazságosság" fogalmát is relativizálod és leértékeled. Én naívan azt hittem, hogy ez az egyik legnemesebb, legmagasabb cél és hogy ezért küzdenek évszázadok óta a világ legkiválóbb emberei, mivel ez egy univerzális, megkérdőjelezhetetlen érték. Bof, hagyjuk...
Niki1987.
2022. szeptember 15. 07:54
Miért, a szívhang meghallgatása nélkül nem tudatosul bennetek, hogy gyilkosok vagytok...? Mert bocsi, de az abortusz az, gyilkosság. Szégyellem, hogy ezek egy nembe tartoznak velem...
Birba75
2022. szeptember 14. 22:21
Egy rákos daganat eltávolításának egy emberi testből, örülni lehet. Egy emberi élet hasonló módon történő megszüntetésének szerintem egyáltalán nem lehet örülni. Addig amíg egy daganatnak nincs szívhangja, egy magzatnak van. Csak meg kell hallgatni és már mindenki számára érthető lesz a különbség. Ezután meg lehet hozni azt a döntést, hogy a magzattal is hasonlóan járjanak-e el az orvosok, mint egy daganattal. Csak egy pici csönd és egy csöppnyi dobbanás. Ezután kell dönteni. Élet, vagy halál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!