Október 14-én temetik Wittner Máriát

2022. szeptember 30. 10:30

A Dunakeszi temetőben lehet végső búcsút venni az 56-os szabadságharcostól.

2022. szeptember 30. 10:30
null

Október 14-én délben, a Dunakeszi temetőben vesznek végső búcsút Wittner Mária 1956-os szabadságharcostól – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája pénteken az MTI-t.

Wittner Mária, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára,  (Csepelen parkot is neveztek el róla ) volt országgyűlési képviselő életének 86. évében, szeptember 14-én hunyt el. A Dunakeszi temető ravatalozójánál tartott búcsúztatást követően a hamvakat szűk családi körben helyezik végső nyugalomra – írták.    

Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti. A búcsúztatásra érkezőket a szervezők arra kérik, hogy kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le.  A búcsúszertartás a gyászoló család kérésére nem sajtónyilvános, arról kizárólag az MTVA készíthet képeket és hangfelvételeket – olvasható a közleményben.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 30. 19:12
Miért nem lehetett neki (és Andy Vajnának és Szabó Magdának és a színész Szilágyi Istvánnak a sor nagyon hosszan folytatható) NORMÁLIS KOPORSÓS TEMETÉST rendezni? A hamvasztásos temetésnek a kivételnek vagy a kényszernek kellene lennie. De egy repi temetésnél miért hamvasztják el a halottat? Félnek tőle? Vagy mi az oka?
Magyarok Pásztora
2022. szeptember 30. 12:00
A magyarokhoz tartozott. Nyugodjon békében!
egynick
2022. szeptember 30. 11:18
Azért a szabadságharcos is túlzás. A túlzás is kegyeletsértés. Legalább a búcsúztatón legyenek őszinték a beszédek. Ennyi tisztelet mindenkinek kijár a végső útján.
Pierre
2022. szeptember 30. 10:56
56-ot elarulo oroszberencek fogjak bucsuztatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!