Novák Előd tűzparanccsal rettentené el az illegális migránsokat a déli határon

2022. szeptember 17. 15:09

A Mi Hazánk politikusa szerint tarthatatlan a jelenlegi helyzet.

2022. szeptember 17. 15:09
null

A Mi Hazánk Mozgalom szerint az illegális migránsok és az embercsempészek elrettentése érdekében tűzparancsot kellene kapniuk a rendőröknek és a katonáknak a határon – erről a párt alelnöke beszélt szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Előd azt is szükségesnek tartaná, hogy sújtsák több millió forintos „helyszíni bírsággal” az illegális határsértőket, vagyis kobozzák el tőlük a náluk lévő, sokszor tetemes összegű készpénzt.    

Az ellenzéki politikus

tarthatatlannak nevezte a jelenlegi helyzetet, azt, hogy csupán „visszataxizzák” Szerbiába a migránsokat, akik aztán újra és újra próbálkoznak.    

Novák Előd azt mondta, honvédjeinknek nem csak önvédelmi célból, hanem a haza megvédése érdekében is kellene használniuk a fegyvereiket az erőszakos határsértőkkel és embercsempészekkel szemben. Az intézkedések annál is inkább indokoltak lennének, mert a magyar adófizetőknek sok pénzébe kerül a határvédelem, illetve a jogsértő migránsok és embercsempészek fogva tartása – mondta Novák Előd.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ssdsd
2022. szeptember 24. 20:12
Honnan is jött ez a majom?jobbik? Nekem ez csak egy nemzeti gúnyába öltöztetett provokátor.
bunko_jobbos
2022. szeptember 19. 08:02
1. Egy ellenzéki pártnak pontosan ezt kell csinálnia: minél több potenciális szavazót gyűjteni. Szóval jól teszi, ahogy Feri is (az más kérdés, hogy Feri faszságaival kevesebben értenek egyet, de a sajátjainak tetszik). Szóval jól végzi a dolgát Előd. 2. Egy felelős kormány persze más tészta. Sosem szabad eszkalálni a dolgokat, mert a végén minden lépés duplára fog fájni. Ezt sokszor láthattuk a történelem folyamán. Pl. Japán ki volt akadva, hogy az USA szépen elzárta minden erőforrásától. Ekkor kényszerükben megtámadták az USÁ-t. Végeredmény: megszállt Japán. De még száz példát mondhatnék. Szóval mikor azt érzed, hogy gyenge vagy, de majd most egy huszárosat lépsz, akkor fogod elbaxni, de nagyon. Nem lenne szerencsés címlapra kerülni még egy ügyben az EU-s országokban. Vélhetően ez a szar helyzet (visszakísérjük, majd másnap megint megpróbálja) kezelhető lesz ezzel az új határőrséggel. Ha nem, akkor lépünk majd fokozatosan kicsiket. A politika sekk, nem az, mikor rábaszol a sakktáblára.
satman11
2022. szeptember 18. 11:01
Ez az elmebeteg ügynök - Toroczkai ügynökbarátjával együtt - képes lenne temetetlen halottakkal körberajzolni az országot a határ túlsó oldalán is, akár szerb területen is.... Toroczkai, a 2006-os TV ostromának kirobbantója, nem véletlenül vezényelte a fradi/újpest kemény magot ostromra egy rendőrautóból vezényelve, még ezt is meglépnék, hogy a világ előtt lejárassák az országot... https://www.civilhetes.net/toroczkai-egy-rendorsegi-autobol-vezenyelte-le-a-2006-os-mtv-szekhaz-ostromot
Osztap Bender
2022. szeptember 18. 08:44
Manapság már "nem divat" a fegyvertelenekre lőni a határokon, csak Izraelben. nekik viszont mindent lehet, mert kezükben a hatalom. Nagy barátainkat, a szerbeket kell rávenni, hogy ne engedjék a határra ezt a menekült(?) bandát. A tűzparancs egyéb veszélyeket is hordoz, például ha a túloldalon valakit megsebesítenek, agyonlőnek ideátról, az casus belli is lehet. Aki ilyen gondolatokkal játszik, az politikai analfabéta. Persze ha fegyveres támadás éri a határt őrzőket, akkor már más a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!