Felmérés: a magyarok ellenzik az energiaszankciókat

2022. szeptember 21. 09:14

A Nézőpont kutatásából kiderült, hogy a választók kétharmada egyetért azzal az állítással, hogy Európának jobban ártanak a szankciók, mint Oroszországnak.

2022. szeptember 21. 09:14
null

Veszélyesek az energiaszankciók Európára a magyarok szerint – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. Az uniós vezetők 2022 márciusában még úgy állapodtak meg az Oroszországgal szembeni szankciókról, hogy azok nem érintették az energiahordozók területét. Azóta Brüsszel már szankciót vetett ki az Európába érkező orosz kőolajra, illetve egyesek – többek között Soros György – is támogatják a gázembargó ötletét – idézik fel a kutatás készítői, akik megjegyzik:

– írja a Magyar Nemzet.

A kutatás arra világít rá, hogy magyar szavazók döntő többsége szerint nem hatékony az uniós szankciós politika, ugyanis Európa jobban megszenvedi annak következményeit, mint Oroszország. A választók kétharmados többsége (66 százalék) egyetért azzal az állítással, hogy Európának jobban ártanak a szankciók, mint Oroszországnak. A kijelentéssel csupán a választók egyötöde (22 százalék) nem értett egyet.

Az energiapiacot érintő szankciókkal kapcsolatban

Huszonöt százalékuk egyenesen elvetné ezt az ötletet. Az egyet nem értők magas aránya nem meglepő, miután a rezsicsökkentést veszélyeztető lépésről lenne szó – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

Nyitókép: Mathieu Thomasset / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. szeptember 21. 17:05
Még szép, hogy ellenezzük! Mi a franc közünk van az elmebeteg Biden és fia által felvásárolt, amúgy is bűnözőkből álló Ukrajna és a kiprovokált háborúhoz? Semmi! Az EU, mely az EP-vel együtt a világ szégyene egy szar országért szétveri egész Európát, melyet már Angéla elkezdett és még senki sem büntette meg ezért! Mi európai állampolgárok nem védhetjük meg magunkat, az országainkat, a kultúránkat a tetves hordák és a bolond minden árulásra kész politikusoktól? Dehogynem!
hentes
2022. szeptember 21. 11:33
1/3 meg hülye mint a segg. Többféle témában is lehet ezt tapasztalni.
MTom
2022. szeptember 21. 10:55
A magyarok persze hogy ellenzik mert joreszuk elhiszi azt a faszsagot amit a fidesz propaganda sulykol hogy a szankciok miatt magas a gaz ara
Namond
2022. szeptember 21. 10:09
A magyarok az európaiak által törlesztendő, Ukrajnának felvett hitelt is ellenezték, Orbán, a Vicc mégis megszavazta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!