Sziget: annyi szemetet szállítottak el, mint egy kerületből egy hét alatt

2022. augusztus 19. 15:33

A fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből.

2022. augusztus 19. 15:33
null

 Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.

A hétfőn befejeződött, a Hajógyári-szigeten megrendezett fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. Hozzátették,

ez megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális hulladék mennyiségével.    

Mondhatjuk, hogy a fesztivál alatt egy új kerülettel bővültek a társaság feladatai” – fogalmaztak. Kiemelték, hogy a Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára ezzel még nem ért véget a munka a szigeten: a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laceh
2022. augusztus 19. 20:10
Ha korábban kezdik, még több szart eltakaríthattak volna!
egonlerch
2022. augusztus 19. 19:30
A résztvevőket?
Dunhill67
2022. augusztus 19. 17:27
ez nem hír....mindig ez van...a szomorúbb az,hogy a közterületekről meg NEM szállítják el
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. augusztus 19. 17:18
Összegyűlnek a gazdag zöld hülyegyerekek, bedrogozva hőzöngenek miéééneeem zőőődebb minden, miért nincs minden probléma megóóóódva, mindenki hülye csak ők nem, aztán majd 150 tonna szemetet maguk után hagyva hazatántorognak. Mindig az a kép jut eszembe ezekről az öko-aktivistákról mikor lennon meg yoko ono szenvtelenül nézik a nagy lázadás közepette hogy egy szobalány megcsinálja az ágyukatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!