Kiegészül a gáz- és áramszámla tartalma

2022. augusztus 05. 21:23

Az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.

2022. augusztus 05. 21:23
null

Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetésre kerül, hogy Magyarország Kormánya az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő. A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.

A számlához a magyar kormány weboldalán mintaképeket is közölt, melyet megtekinthet IDE, valamint IDE kattintva.

Nyitókép: Facebook. Illusztráció.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 07. 11:27
Én nyugodt vagyok. Van kemencém. Tudok vele fűteni, főzni, vizet melegíteni. A diófám is megvan. Nem fogok fogyasztani áramot és gázt, és "egy háztartás az átlagfogyasztásig több mint 150 ezer forintot spórol meg havonta a gáz- és áramszámlán – számolt be az M1 Híradója" megküldik nekem. Mert az átlag alatt fogyasztottam. Ezt írta a sajtó! És ahogy a nagymamám mondta, miért hazudnának?
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 06. 21:38
🤦 🤦 🤦
hegel
2022. augusztus 06. 14:06
Én azéer szeretnék 1 számlatervezetet látni...ugyanis eddig a villanynál a mért fogyasztás és a rendszerhasználati dij pluszként ugyan annyi volt... Ha 3000 a mért áram akkor ++3000 a rendszerhasználat. Gáz: ott meg zsulba számolnak...kiwi vagyok háőnyan értik a m2 és szul átszámitást :)
Sany Xepi
2022. augusztus 06. 06:09
Én az adóbevalláson szerepeltetném, hogy kéri vagy nem kéri a számlák csökkentett részét az adózó. Aztán a nyilatkozók számát elküldeném Brüsszelbe, és minden külföldi és magyar újságban közzétenném. Így lehetne a ballibek pofáját befogni. A rezsicsökkentés a baloldalon is ugyan úgy élvezik, de divatból és tudatlanságból ellenzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!