Kiakadtak a mentők a balatoni katasztrófaturistákra

2022. augusztus 18. 10:28

A parti „bámészkodók” videóra vették és fényképezték az ötvenéves férfi életéért folyó küzdelmet.

2022. augusztus 18. 10:28
null

Hatalmas erőket riasztott a Kaposvári Mentésirányítás ahhoz az 50 év körüli férfihez, akit a tóból húztak ki a fürdőzők tegnap a balatonmáriafürdői strandon – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A tájékoztatás szerint perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett. „A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, amit rengeteg bámészkodó figyelt a parton még annak ellenére is, hogy bajtársaink takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást” – jegyzi meg a szolgálat.

A poszt szerint az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a kíváncsi szempárokat, de nem igazán tudtak ezzel foglalkozni. A katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, akik

videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet.

A férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában. „A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harminc éves pályafutása alatt sohasem tapasztalt” – zárul a bejegyzés.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Deansdale
2022. augusztus 19. 08:06
Örüljenek a mentősök, hogy Mo-n élnek, mert ha négerek lettek volna a környéken azok nem csak kameráznak de ki is rabolják a mentősöket meg az áldozatot is. Számtalan ilyenről van videó a neten, főleg az USA-ból.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 18. 15:03
És ez már csak így lesz. Nyugatról mér jönnek a hírek, hogy hányan voltak akik inkább videóztak meg élőztek, ahelyett, hogy segítettek volna. Amíg ezekért nem jár rettenetes büntetés, addig ilyenekre kell számítani.
Akitlosz
2022. augusztus 18. 14:13
Mintha a mentősökben lenne empátia, érzék. Csak beteget szállíthatnak, csomagot nem. A kórház azonban nincsen felszerelve betegellátásra, elvárja a hozzátartozóktól, hogy beszállítsák a beteg holmijait, gyógyszereit, törölközőt, hálóruhát, WC papírt, tisztálkodószereket stb. stb. stb., amiket a mentőszolgálat nem hajlandó elvinni a beteggel, mert szabályellenes, felelősséget nem vállalhat. Úgyhogy a hozzátartozók utazhatnak sok pénzért kórházba, hogy elvigyék a kórház által kért cuccokat. De persze be nem mehetnek, mert látogatási tilalom van a járvány miatt. Ja, csodálatosan bunkó emberek a mentősök. A magyar egészségügy katasztrófa a köbön. Egy nyamvadt semmi extra szakorvosi vizsgálatra is több mint hónapot kell várni. Primitív, bunkó, trágár népség a mentős.
Jack
2022. augusztus 18. 11:51
Ázsiában, Közép és Dél - Amerikában ez nagyon elterjedt szokás. Ha valaki közúti balesetet szenved a tömeg rögtön előkapja a mobilját és fotózzák, filmezik. Nem próbálnak segíteni csak az a fontos hogy lefilmezzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!