Levélben fordultak a fuvarozók Gulyás Gergelyhez

2022. augusztus 01. 17:57

Arra kérik a kormányt, hogy indokolja meg, ők miért nem részesülhetnek a taxisokéhoz hasonló üzemanyagár-kedvezményben.

2022. augusztus 01. 17:57
null

 A fuvarozókat képviselő két legmeghatározóbb magyar szervezet, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), Lólevélben fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hétfőn.

A két szervezet közleményében idézi fel: a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombat délelőtti bejelentése szerint elfogadva a Mol javaslatát, a 480 forintos árstopot kizárólag a magánszemély által üzemben tartott járművekre, a mezőgazdasági gépekre és a taxikra tartják fent. Levelükben arra hívják fel a politikus figyelmét, hogy a közúti fuvarozásban is meghatározó vállalkozói költségelem az aktuális üzemanyagár. A gázolaj a mintegy 15 ezer hazai közúti árufuvarozó és autóbuszos személyszállító magánvállalkozás számára is az egyetlen, és elengedhetetlen energiaforrás.

Mint fogalmaznak, a piaci áron tankoló fuvarozók mindennapos küzdelmet folytatnak azért, hogy a drasztikusan megemelkedő működtetési költségeiket a fuvardíjaikban érvényesíteni tudják. A gázolajár ugrásszerű emelkedése értelemszerűen beépül a szállított termék árába is, így gyártói és fogyasztói, lakossági oldalon is negatív hatásként jelenik meg – közölték.    

A NiT Hungary és az MKFE által írt közös levélben – nem elvitatva a taxisok részére biztosított maximalizált üzemanyagár további fenntartását – kérik Gulyás Gergelyt, hogy magyarázza meg, mi indokolja a két, megközelítően azonos költségszerkezetű szállítási tevékenység közötti megkülönböztetést, illetve miért vezették ki a közúti fuvarozói szektorban dolgozó haszonjárművek maximalizált üzemanyagárát.

(MTI)

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teringettét
2022. augusztus 02. 10:09
Ez a döntés frankón el lett baszva, kár szépíteni a dolgot (mondom ezt fidesz szavazóként). Sajnos mostanában nem ez az első. Kapkodás, átgondolatlanság és bizony itt-ott még egy jó adag szakmaiatlanság is. Jut már majdnem minden napra egy kicsi mindegyikből. Szedjétek már össze magatokat, basszátok meg! Az nem kifogás, hogy meleg van!
Felhasználo74
2022. augusztus 02. 09:17
Apro pici tény üzemanyag van dögivel még el is adnak belőle csak mi nem vesszük meg olcsón ! Csak a drágát aztán csodálkozunk ?
Carcess
2022. augusztus 02. 08:24
7,5 tonnáig van árstop
Sany Xepi
2022. augusztus 02. 07:38
Nem Gulyás Gergelynek kell írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!