Speciálisan kiképzett kutyák segítik a tűzszerészek munkáját is

2022. augusztus 04. 19:06

A kutyák közel harmincféle robbanóanyagot képesek felismerni.

2022. augusztus 04. 19:06
null

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter számolt be arról közösségi oldalán, hogy kutyák mentenek életet a tűzszerészekkel is.

A bejegyzésből kiderült, hogy az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kutyakiképző katonái mindig számíthatnak négylábú társaikra: a robbanóanyag-kereső kutyák – mint a képen látható Káli és Ciklon – 

gazdáikkal együtt, csapatmunkában képesek felderíteni a szabadtéren, épületeken és járműveken elhelyezett, házi készítésű robbanóeszközöket.

Hozzátették, „a kutyák közel 30-féle robbanóanyagot ismernek fel és olyan okosak (mivel első osztályú kiképzésben részesültek), hogy kaparás, vonyítás nélkül jeleznek gazdáiknak”.

A tárcavezető bejegyzése végén megköszönte Kondráth Péter őrmester és Pocsai Anna tizedes munkáját is, akik csütörtökön kiemelt objektum-tűzszerészeti feladatot láttak el a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2022. augusztus 04. 19:30
Nahát. Akárcsak gyurcsányt. Öt is speciálisan kiképzett kutyák segítik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!