Megbüntették az Aldit, mert a hatósági árnál drágábban árulta a cukrot

2022. augusztus 17. 10:42

Tíz forinton bukott el a történet, egymilliós bírságot kaptak.

2022. augusztus 17. 10:42
null

Komolyan vette a fogyasztóvédelem a hatósági árat: az Aldi egy pécsi üzlete fennakadt a rostán, tíz forinttal drágábban adták a cukrot, mint ahogy azt a jogszabály előírta. Összesen 64 csomagot adtak el a „magasabb” áron,

így összesen 640 forint plusz keletkezett, amire most kaptak egy egymilliós bírságot.

Az Aldi szerint nyilvánvaló adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltette tévedésből, mert ez „optikailag könnyen összetéveszthető volt” a 229 forintos árral. A cég a tévedés észlelése után haladéktalanul helyesbítette az árazást.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lurker
2022. augusztus 17. 13:42
mindjárt elsírom magam, hogyan fogja ezt túlélni a német multi, amelyik 600 milliárd profitot talicskáz ki az országból évente
Sany Xepi
2022. augusztus 17. 13:06
Javaslom a szabálysértők ezután semmilyen büntetést ne kapjanak, az itt fórumozók közkívánatára. Akkor ez megint legyen egy bevett szabály? Jó, de akkor ki tart be bármilyen másik szabályt?
konfucius
2022. augusztus 17. 13:03
Tíz forintért, pláne ha véletlen volt, ez a büntetés jár. Ez oké. Azért mi jár, ha a boltok nem tartanak készletet, vagy megvehetetlen minőségű készletet tartanak az árstopos termékekből? Sorolom: Hónapok óta nem kapni az árstopban érintett 2,8-as sajátmárkás uht tejet a tesco budapesti nagyboltjaiban, a pulton csak üres helyek tátonganak. Korábban még hozott ki a polcos kolléga külön kérésre, most már ez sincs. A 1,5%-os ugyanolyan saját márkás termékből közben Dunát lehet rekeszteni, annyi van belőle. Mindkét terméket ugyanaz a tejüzem gyártja. A kisboltjaikban eleve nincs is kínálaton, levették! A legolcsóbb megvehető tej pontosan másfélszer annyiba kerül, mint az árstopban érintett saját termékük. Tehát a kormányzat szándéka, hogy bizonyos termékeket a korábbi, ma olcsónak mondható áron lehessen beszerezni, egyszerűen nem teljesül. Olyan tejet ugyanis nem tartanak, csak azt, ami már az árstop előtt is prémium árazású volt. Ugyanez a helyzet néhány hete több Auchan áruházban is kezd kialakulni. A készlethiány nyilvánvalóan szándékos. A Spar ehetetlen minőségű, egyébként undorító látványú, román származású csirkemell filét forgalmaz, miközben minden más húsuk magyar származású és megfelelő minőségű. Nyilvánvalóan szándékos döntés, amivel kikerülik a veszteséget. Stb. Kérdezem, ezért milyen büntetés jár, illetve milyen intézkedés következzen, hogy a kormány által kitalált rendszer effektíve működjön is?
Benedek Zsolt
2022. augusztus 17. 11:14
A Labancok lerombolták várainkat és még a 10 forintosomat is kiszedték a zsebemből: https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Az_Aldi_tulajdonosai_a_leggazdagabb_nemetek.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!