Sebestyén Balázs: Az ostoba Unió velünk fizetteti meg az Ukrajna melletti kiállását

2022. július 18. 19:13

A műsorvezető szerint a szankciók miatt elszegényednek az átlagemberek.

2022. július 18. 19:13
null

A rezsicsökkentés módosítása is szóba került a Rádió 1 reggeli műsorában pénteken. Sebestyén Balázs kőkeményen beleszállt az unió szankciós politikájába, ami szerinte tartós elszegényedésbe viszi az átlagembereket – szúrta ki a Hetek.

A műsorban Sebestyén Balázs arról beszélt: az ember nem örül annak, hogy ezentúl piaci árat kell fizetni az átlagon túli fogyasztásért, ugyanakkor már régen lehetett tudni, hogy nem fenntartható a teljes rezsicsökkentés, hiszen a piaci ár sorszorosa annak, amit a lakosság fizetett. 

Nincs kolbászból a kerítés, nincs ingyen ebéd. Ezt meg kell tanulni. Nyilván sokkszerű” – fogalmazott. 

Tulajdonképpen ezeknek az európai szankcióknak leginkább az európai átlagemberek fizetik meg az árát. Mi már sokszor beszéltünk erről a műsorban, és mindenki azt gondolta, hogy mi Oroszországgal értünk egyet és a háborúval. Közben nem ezt kommunikáltuk és nem ezt mondtuk. Azt mondtuk, hogy ennek a tartós elszegényedés lesz a vége, és itt van ez történik most jelen pillanatban” – jelentette ki a  műsorvezető, hozzátéve hogy „amikor mindenki ünnepelte a szankciókat és az oroszok megbüntetését, én elmondtam, hogy ennek nagyon nagy cumi lesz a vége, és az Európai Unió politikáját az európai emberek fogják megfizetni. Ez most jelen pillanatban ez történik”. 

Szerinte ezt sokan úgy értelmezték, hogy Oroszországnak adnak igazat, holott erről szó sincs. Azt ugyanakkor továbbra is úgy gondolja, hogy EU politikája egy „borzasztó nagy zsákutca”, ami tartós elszegényedéshez vezet. „Bajban vannak az átlagemberek” – tette hozzá a műsorvezető, aki szerint „egészen durva, ami történik”. 

Sebestyén szerint az „ostoba” Unió velünk fizetteti meg az Ukrajna melletti kiállását. 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfogulatlan
2022. július 19. 17:33
Balázsék kibeszéltek a kórusból, azonnal máglyára!
csulak
2022. július 19. 15:26
csak akkor Balazs ha hagyjuk ! nem vagyunk sozlgai az EU burokratainak, ugyhogy ideje levaltnai ezeket es felelosegre vonni a szankciok Europara valo karaiert !
Lakat1983
2022. július 19. 15:19
Ótvar komcsi az egész bagázs, Vadon Janival az élen. Valamit félreérthettek a direktívából, mert véletlenül jót mondtak. Ennyi az egész.
Reszelő Aladár
2022. július 19. 11:38
Balázs minden volt már eddig, de értelmileg hülye sohasem. Össze tud kötni két három pontot és le tud vonni pár tanulságot. Például azt, hogy ha a "szent piaci árak" hatszorosára emelkednek, az egyrészt nem helyes, másrészt nem jó. Neki is van egy rendes nagy háza és valószínű igen őszinte resziszámlákat fog kapni és pontosan tudja, hogy ezért nehéz a kormányt okolnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!