Róna Péter: Nem kell ársapka, nem kell rezsicsökkentés

2022. július 15. 13:45

„Az nem megy, hogy fizessen mindenki kevesebbet a fogyasztásáért” – fogalmazott az ellenzék egykori köztásaságielnök-jelöltje.

2022. július 15. 13:45
null

A választások után azonnal szétesett összefogás volt államfőjelöltje ezúttal a Heti TV Pirkadat című műsorában nyilatkozott:

– idézte Róna szavait a Magyar Nemzet. Cikkükben azt írják: Róna Péter szerint a rászorulókat kell segíteni, de az nem megy, hogy fizessen mindenki kevesebbet a fogyasztásáért. „A piaci árat kell megfizetni, de aki szerényebb körülmények között él, annak az állam adjon havi támogatást. Ez így működik például Spanyolországban” – magyarázta.

Róna nem először kritizálta a rezsicsökkentést és a benzinárstopot

A lap szerint ez a felvetés a segélyezés politikáját jelenti, amely már megbukott a 2010 előtti balliberális kormányzás időszakában.

Ezen változtatott az Orbán-kabinet, a foglalkoztatás közel egymillió fővel bővült az elmúlt tizenkét év alatt

 – emelték ki. A portál emlékeztet: Róna Péter nem először kritizálta a rezsicsökkentést és a benzinárstopot, ahogy tették ezt más baloldali és liberális közgazdászok, így mások mellett Surányi György volt jegybankelnök. A számok azonban azt mutatják, hogy egyes élelmiszerek árának rögzítése és a benzinársapka igenis működik, mert mintegy öt-hat százalékkal visszafogja az inflációt a kormány többi intézkedéseivel együtt.

Nyitókép: MTI / Magócsi Márton

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. július 16. 11:09
Ocsmány zsidó féreg.
Osztap Bender
2022. július 16. 08:36
„Az nem megy, hogy fizessen mindenki kevesebbet a fogyasztásáért” Csak a zsidók, ugye elvtárs?
kerekperec
2022. július 16. 04:19
Hol vagy Bogár László ???????????????????????
Zolotarjov
2022. július 16. 00:07
Hát persze..állam bácsi beavatkozására csak akkor van szükség, ha csődbe ment bankokat kell megmenteni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!