Roma Parlament: Az orbáni szöveg „fajvédő” nyilasbeszéd

2022. július 25. 19:36

A volt SZDSZ-es Horváth Aladár szerint a miniszterelnök célja, hogy a rajongótábor „vérivó” részének friss nedűt szolgáltasson.

2022. július 25. 19:36
null

Éles hangvételű állásfoglalásban reagált a Roma Parlament elnöksége Orbán Viktor tusványosi beszédére. „Az orbáni szöveg, »fajvédő« nyilasbeszéd, amelynek meglehet, az a célja, hogy a rajongótábor »vérivó« részének friss nedűt szolgáljon” – írta Horvát Aladár, a mozgalom elnöke a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatban. A bejegyzést megosztó Horváth Aladár nemmellesleg korábban az SZDSZ politikusaként tevékenykedett, valamint  

2002 -től a Medgyessy-, 2004-2006-ig a Gyurcsány kormány szociálpolitikai tanácsadója volt.

Horváth elképzelhetőnek tartja azt is, hogy ez a beszéd is része annak, hogy „kiprovokálja a kilépést az EU-ból, és felkínálja az ország csatlakozását Putyin fasiszta birodalmához”. Úgy vélik, hogy romákra újabb gyilkos korszak leselkedhet, ezért arra biztatnak mindenkit, hogy aki teheti költözzön el egy „békés, emberarcú országba”.

Hozzáteszik azt is, hogy aki „aki nem érzi feladatának

az vigye gyermekét biztonságosabb helyre. A Roma Parlament elnöksége szerint ugyanis a válság „levezetésére” a cigányüldözést csak olyan országokban használják, ahol „hagyományosan nem néznek szembe történelmük önsorsrontó bűneivel.”

Nyitófotó: Facebook

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. július 26. 22:52
Kit érdekelsz, te retek parazita!
APESZ72
2022. július 26. 20:11
Orbán Elnök Úr sokat tett a magyar - cigány kiegyezés érdekében. Remélem érted, hogy ez mit jelent? Fizettünk és tűrtünk ! Mert Orbán az mondta, hogy a többségetek rendes, dolgos ember. Igaza volt. De te most miért pofázol ? A világon sehol sem hinnének nektek, mindenhol utálnak titeket, még a határon sem léphettek be. It meg azt szidod, aki adott neked és kiállt érted ?
ddi1980
2022. július 26. 13:08
Aladár Úr hagyjuk a nagyívű ideológiákat! Nézzük az egyszerű hétköznapokat! Én egy viszonylag sok roma által lakott környék határán élek, tudja mit tudok mondani az együttélésről: BORZALMAS a magyar emberek számára. Az állandó "készenlét", hogy minden vagyontárgy védve legyen, kocsi nyitva, kerékpár őrizetlenül ne maradjon, mert elég egy óvatlan pillanat és megvan a kár a hiénák résen vannak... sötétedéskor csordába verődött fiatalok vonulnak a környéken nem ismerve a csendben maradok, nem zavarom a környéket fogalmat... 2 napja a balhét akarok, valamit lopni akarok jelszavakat kiabálta éjjel 1 kor egy roma fiatalember... A köztereken ahol megállnak és fogyasztanak annak a maradványait csomagolását egy az egyben ott hagyják, a szeretetszolgálattól kapott ruha kötegeket ott hagyják, majd lesz úgyis holnap megint, kukákat kiöntik áttúrják .az erkélyen, teraszon ordibálnak veszekednek minimum hetente kétszer, közben mindenki tűr, csendben van mert fél a "retorzióktól" , magyarok egymást b@sztatják mindenért, a romának nem szólnak, nehogy balhé legyen, vagy jöjjenek a testvérek. A közeli temető drogtanyának és cigány prostituáltak ügyfél-fogadójaként működik. 6-8 éves gyerekek felnőtt felügyelete nélkül céltalanul bolyonganak az utcákon késő este is, némelyik tekintete már gyilkos, és verekedési fogásokra tanítják egymást , jobb is ha semmiért nem szól az ember. Na most ezek után hagyjuk a náci nem náci hülyeséget! Az átlag magyar állampolgárok meghúzzák magukat, kerülik a bonyodalmat, állandóan tűrnek tulajdonképpen különböző mértékű, de folyamatos anyagi és egyéb sérelmeket szenvednek el egy ilyen közegben. Aladár tegyen rendet a saját házad táján, utána követeljen!!! Azért jegyezzük meg a teljesség kedvéért van egykét dolgos, hasznos tag, de annyira kevés, hogy alig lehet észrevenni őket.
rókabácsi
2022. július 26. 12:25
ez a szar alak melyik raszhóz tartozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!