A sportújságírók képviselői visszatértek a MOB-ba

2022. július 15. 18:19

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára hivatalosan nyilvántartásba vette a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) delegáltjait.

2022. július 15. 18:19
null

Az MSÚSZ közösségi oldalán emlékeztetett: tavaly ősszel lépett életbe a MOB új alapszabálya, amelynek nyomán a sportszakmai szervezetek, sportklubok képviselői elestek a MOB-tagságtól. Az MSÚSZ informálisan, valamint Novotny Zoltán tiszteletbeli elnök révén formálisan is határozottan jelezte a MOB akkori vezetőinek, hogy a legkevésbé sem ért egyet az új alapszabállyal - áll a szövegben.

A tagság december végén megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztián MOB-elnöktől, akinek Gyulay Zsolt lett az utódja. A közgyűlés – az új elnök ígéretének megfelelően – elfogadta az új alapszabályt, így a „száműzött” szervezetek képviselői visszatérhettek a MOB-ba.

A sportújságírók két tagot delegálhattak. Az MSÚSZ elnöksége Szöllősi György elnököt és a Mandiner munkatársát, Csisztu Zsuzsa alelnököt jelölte a tisztségre, akik a következő – ősszel esedékes – MOB-közgyűlésen teljes jogú tagként vehetnek majd részt. Ugyancsak meghívott lesz Novotny Zoltán, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, aki a MOB-érdemrend kitüntetettjeként mint tiszteletbeli tag jogosult részt venni a szervezet ülésein.

(MTI)

Nyitóképen: Fábián László, MOB-főtitkár. Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!