Szijjártó: Magyarország szövetségesként tekint Izraelre

2022. június 23. 07:18

A külügyminiszter szerda este telefonon beszélt Yair Lapiddal, Izrael leendő miniszterelnökével.

2022. június 23. 07:18
null

Magyarország szövetségesként tekint Izraelre, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nemzetközi szervezetekben végre korrekt hozzáállásban részesüljenek a barátaink – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében, amelyben beszámolt arról, hogy szerda este telefonon beszélt Yair Lapiddal, Izrael leendő miniszterelnökével.

Mint fogalmazott, újra felpörgött az amúgy sem unalmas belpolitikai élet Izraelben. A Kneszet feloszlatásáról szóló döntés után megkezdődött a felkészülés a következő választásra. „Várhatóan a jövő héten Yair Lapid külügyminiszter-kollégám veszi át a miniszterelnöki pozíciót. Tegnap este telefonon beszéltünk és áttekintettük a kétoldalú kapcsolatokat” – ismertette.   

Mi szövetségesként tekintünk Izraelre, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nemzetközi szervezetekben végre korrekt hozzáállásban részesüljenek a barátaink. Jó lenne, ha szorosabb lenne az EU és Izrael együttműködése is, ezért szorgalmazzuk a társulási tanács ülésének mielőbbi összehívását. Elkötelezetten támogatjuk a béke megteremtésére irányuló törekvéseket és a terrorizmus elleni küzdelmet” – írta.    

Büszkék vagyunk arra, hogy hazánkban a zsidó közösség biztonságban érezheti magát, továbbra is érvényes a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben, és megemlékeztünk Raoul Wallenberg születésének száztizedik évfordulójáról is” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/George Vicarasz

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. június 23. 14:10
Mert .... Szövetségesek nem küldenek kémrepülőgépeket egymás fővárosa fölé. A két hét alatt rend lesz belügyminisztérium mikor nyomozza ki végre, hogy ki gyilkolt 2010. márciusában Budapesten, véletlenül éppen akkor, amikor ezek a kémrepülőgépek akcióztak? Érdekes, hogy a gyilkosság egyik szemtanúja véletlenül egy rendőr alezredes. Magyarország nem szövetséges, hanem gyáva megvédeni a saját érdekeit és a magyarokat Izraellel szemben.
Málaga21
2022. június 23. 11:19
Főleg, ha Bibi visszajön.
korona.2.0
2022. június 23. 10:33
Mindenkivel, csak a zsidókkal NE ! A kereszténység ellentéte a zsidó júdaizmus, cionizmus. Ha zsidóval lenne dolgod, inkább ne legyen ! Nem kell őket észrevenni ! Inkább menekülj !
misi53
2022. június 23. 10:14
Vissza Bibit!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!