Átadták a Magyar Filmakadémia életműdíjait

2022. június 12. 13:09

Balatonfüred már második alkalommal ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztivál programjainak.

2022. június 12. 13:09
null

Átadták a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztiválon, a balatonfüredi Kisfaludy galériában tartott szombati gálaesten. Az elismerések átadása előtt mondott köszöntőjében Káel Csaba filmügyi kormánybiztos úgy fogalmazott: a 121 éves magyar film történetének jó pár mérföldköve ül a Kisfaludy galériában.

Ők olyan dolgokat hagytak az utókorra a mozgókép csodáján keresztül, amelyben mindenkinek részesülni kell

– emelte ki.   

Másodszor rendezik Balatonfüreden az eseményt

Bóka István, Balatonfüred polgármestere nagy dolognak nevezte, hogy már második alkalommal adhat a tóparti város otthont a Magyar Mozgókép Fesztivál programjainak. Rengeteg filmnek volt kulisszája a Balaton és Balatonfüred, de ilyen intenzíven és magas színvonalon még nem jelent meg a filmművészet a város életében.   

A köszöntőket követően átadták a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjait, amelyet András Ferenc Kossuth-díjas rendező, Huszti Péter színművész, Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező, Szakács Györgyi jelmeztervező és Udvaros Dorottya színésznő vehetett át a színpadon, a nemrég elhunyt operatőr, Hildebrand István munkásságát pedig posztumusz életműdíjjal ismerték el.   

A Magyar Mozgókép Fesztiválnak csütörtöktől vasárnapig Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad helyet, ahol kilenc helyszínen mintegy száz magyar filmet láthat a közönség.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. június 12. 22:53
Ákos és Rákay nem is kaptak? Pedig már mennyit tettek a filmművészetért! 🤣 🤣 🤣
annamanna
2022. június 12. 18:38
Clickbait cím (amúgy érdemes elolvasni): A pokolra készül az Oscar-díjas Rófusz Ferenc https://index.hu/kultur/2022/06/11/a-pokolra-keszul-az-oscar-dijas-rofusz-ferenc/
nyúlgerinc
2022. június 12. 15:23
Udvaros Dorottya...hm...
Nehidd El
2022. június 12. 13:36
Nem volna szabad ilyesmivel elterelni az emberek figyelmét a klímakatasztrófáról. Mint a haladó Butapesten, olyan tanfolyamokkal kellene őket szórakoztatni, hogy hogyan csinálj permanens dugót a 71-esre, hogyan autózz fényűzés nélkül (lekapcsolt fényszóróval), hogyan spórolj a fogmosáson, miért jó a 18 fokra állított hűtő stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!