Így támadja Gyurcsány volt államtitkára a benzinárstopot

2022. május 31. 09:46

Horn Gábor szerint nem fér bele az uniós keretekbe, hogy különbséget tesznek uniós állampolgárok között.

2022. május 31. 09:46
null

Horn Gábor egy televíziós műsorban elfogadhatatlannak nevezte a magyar rendszámmal rendelkező autósokra vonatkozó benzinárstopot. A volt SZDSZ-es politikus, jelenleg a Republikon Intézet vezetője önmagát piaci fundamentalistának nevezte és azt állította, hogy ez a modell törvénytelen, és el fog tűnni.

Az N1TV május 28-i adásában a benzinárszabályozásról Horn ezt mondta, 0:59-nél: 

„Bármi jöhet, azt látjuk tehát, hogy a fantázia végtelen. [...]

Erről egyébként én azt gondolom, hogy ez nem állja ki az európai uniós keretek próbáját. Tehát azt gondolom, hogy ez nem fér bele az európai uniós megállapodásokba, nem lehet különbségtétel.

Tehát az áru, a szolgáltatások szabad áramlása alapján nem lehet megkülönböztetni európai állampolgárokat, attól függően, hogy magyarok vagy osztrákok, vagy szlovénok. Tehát én azt gondolom, hogy ez el fog tűnni, de arra nagyon jó, hogy évek múlva fog kiderülni róla, hogy hát ez törvénytelen volt...”

Gyurcsány Ferenc és Horn Gábor. <br> MTI Fotó: Bruzák Noémi
Gyurcsány Ferenc és Horn Gábor.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Pár perccel később a műsorban (a videóban 5:25-nél) Brüsszelre tért ki. Horn véleménye szerint a kormánypárti politikusok részéről „borzasztó szemétnek és morálisan vállalhatatlannak" tartja azokat a kijelentéseket, amelyekkel az elhibázott uniós szankciókat kritizálják. Horn Gábor szerint ugyanis nem Brüsszel miatt alakult ki a gazdasági válsághelyzet, mivel nem ők, hanem az oroszok támadták meg Ukrajnát.

Horn a műsorban még hitet tett a piac mindenhatósága mellett is (6:47). 

Piaci fundamentalista vagyok. Azt gondolom, hogy a piacnál nincs jobb dolog a világon”

– fogalmazott Horn, hozzátéve: az ársapkához hasonló közvetlen állami beavatkozást elfogadhatatlannak tartja.

Horn Gábor nyilatkozatait visszahallgathatja itt: 

Nyitókép: N1TV YouTube-csatornája

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. június 09. 15:42
Egységesíteni kellene az üzemanyag árakat magyaroknak és külföldieknek egyaránt, azonban Magyaroknak meg kellene teremteni az árkülönbözet visszaigényelhetőségének lehetőségét. Erre vonatkozó számítástechnikai, és szakember háttér valószínű rendelkezésre áll. Azok akik eddig se értettek egyet a kedvezményes üzemanyag árral lehetőségük lenne nem visszaigényelni Horn úr az élen járna (sunnyogásba)
blondibarbi
2022. június 09. 10:22
Emlékezzünk csak ! Ő az a mocskos korcs, akinek a szaros pofáján az alábbi mondat volt képes kijönni: "Engem sokkal jobban izgat az szdsz jövője, mint az, hogy mi lesz Magyarországgal !"
Papalimapapa
2022. június 01. 09:52
Valaki tegye már vissz azt a csatornafedelet, ahonnan ezek nap mint nap előmásznak!
A Hatos
2022. június 01. 09:17
Mondtam Buksi ne húzd fel magad! Tehát az állam nem gazdasági szereplő, nincs gazdaságot szabályozó szerepe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!