Ellenzék kerestetik(?)

2022. május 04. 16:51

Mindenki mindent jobban tud, és ez annyira jó. Magyarországon csak a politikusok nem értenek a politikához.

2022. május 04. 16:51
null
Lányi András

„Olvasom, olvasnám, ha volna hozzá türelmem, azt a rengeteg okos elemzést és remek tanácsot, amellyel a független média látja el olvasóit a választások kimenetelével és az ellenzék tennivalóival kapcsolatban. Mint kiderült, utólag most is minden előre látható volt. A kikényszerített összefogás hiteltelensége és hiábavalósága. A kontraszelektált vidéki társadalom őszinte ragaszkodása a keresztény nemzeti mezben továbbszolgáló Kádár-rendszerhez. A pozitív politikai mondanivaló hiánya az ellenzék oldalán. Az adófizetők pénzén, a közszolgálatiság valamennyi eszközével folytatott Fidesz-kampány lehengerlő ereje (és törvénytelensége). S hogy a magyarok többsége nemcsak hiszi, el is akarja hinni, hogy Orbán rendszere neki pont megfelel. Az ukrajnai népirtással vállalt cinkosság sem ártott, sőt, hozzájárult a kétharmados győzelemhez. A szavazók többsége nem vette zokon az elherdált uniós fejlesztési forrásokat, különösen vidéken elégedett az oktatás és az orvosi ellátás minőségével, és nem zavarja őket a szegények és gazdagok életszínvonala között egyre mélyülő szakadék. Köszönik szépen amit kaptak, közmunkát, térkövet, szoc segélyt.

Amiből egyenesen következik, egyesek le is írták, hogy ez akkor most már így marad. Maradunk a posztszovjet államkapitalista – párthűbéri rendszer mintatelepe és előretolt bástyája az Európai Unióban (vagy azon kívül) – történelmi örökségünk erre hitelesít bennünket, nem egyébre. Amiben sok igazság van. Az igazság egyik fele. Ritkábban kerül szóba ugyanakkor, hogy a nagyvárosokban az Orbán-rendszer már 2019-ben megbukott. Ott, ahol a rendszerek bukni, az új eszmék hódítani, a változások kezdődni szoktak. Ez a folyamat akadt el 2022-ben, és nem egy sikertörténet folytatódott.”

Fotó: Facebook

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. május 05. 05:30
Látod ,hajléktalan ,thschoró Lányikám. Ez a baj. Thschoró vagy,nem értesz semmihez,de milliárdos szeretnél lenni. Azt meséld el nekem miért j nekem ,vidékinek ,hogy: Bangóné Baromezre szavazzak?? Fegyőrre szavazzak,aki tőled is 3 %ot kapott. Jakab pigre szavazzak ?? 5% Márki Majmunra szavazzak ?? 100 szor bukott Qurcsányra-Kurcsánynéra ?? Kari Getzy- re ??
Zsolt75
2022. május 04. 20:48
Majom. Hány közmunkás van?
Gyzoltan
2022. május 04. 20:10
Lányikám! -ne tévesszen meg , hogy látszólag barátságosan szólítalak meg, nem ismerjük egymást, s vélem, hogy még nem találkoztunk... Éveid után, már érettebb lehetnél, a jelenség, az országos jelenség az orrod előtt, csak nem ismered fel a rákfenéjét, mely minden oldalt, réteget érint... Rövid úton is elmondhatnám a lényeget, de jobb, ha magad szűrőd le a leszűrendőket... Tenmagadból indulj ki, miért hallgatod el a jónak vélt gondolataidat, miért nem támadod meg az ökörködő állítólagos politikai vezetőidet, igen, úgy nyersen, direktbe..., keményen, észhez térítően..? Aztán kiszélesítően elemezheted a magad csapatát, s rájöhetsz, ha jól gondolkoztál, hogy széles körű társadalmi jelenséggel állsz szembe.., ennyit, és nem többet...
artojan
2022. május 04. 19:02
"És nem egy sikertörténet folytatódott".... csak nem Karácsony budapesti regnálására gondolt amikor /horribile dictu /sikertörténetről írt ? !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!