Kunhalmi Ágnes: Nem tudjuk megcsinálni azt, amit Orbán Viktor a jobboldalon

2022. április 26. 10:51

„Ma már valóban abszolút többsége van a Fidesznek, nem úgy, mint 2014-ben és 2018-ban” – fogalmazott a szocialista politikus.

2022. április 26. 10:51
null

Nagyinterjút adott az Azonnalinak Kunhalmi Ágnes, melyben azt mondta: a párt tagságával közli először, indul-e újra az MSZP társelnöki posztjáért, vagy Tóth Bertalanhoz hasonlóan ő is távozik. Bár ő egyéniben nyert, szerinte a választási kudarcot sok tényező okozta, miközben világosan lehetett látni, merre felé kellene mennie az ellenzéknek.

Nem hallgattak rá, amikor például azt mondta, a kampányban nem kell putyinozni, az emberek a békére és a szociális ígéretekre vevők. Ezt tapasztalta ugyanis a Havanna lakótelepen. Azt kellett volna mondani, hogy ők is ki akarnak maradni a háborúból, de gazdasági-szociális hatásaira jobban figyelnének a kormánynál,

Rengeteg veszekedés Márki-Zay Péterrel

Kunhalmi Ágnes fentebbi ötleteivel Márki-Zay Péter nem tudott azonosulni, vele, a szocialista politikus szavai szerint

rengeteget kellett időrabló módon vitatkozni a tervezett jóléti intézkedésekről, mert ezeket nem akarta felvállalni.

A kampánycsapatban, Ungár Péter kivételével, nem igazán értették, miről beszél, s hozzátette: „sokan csodálkoztak, hogy Putyin agressziója idehaza miért nem okoz társadalmi kataklizmát”.

Kunhalmi elmondta: Márki-Zay Péter tanácsadói (külföldiek és belföldiek is)

valamilyen oknál fogva még az utolsó körben is a putyinozó plakátokat erőltették”.

Hozzátette: „Nem figyeltek a választóikra, arra, hogy a magyarokat nem igazán érdekli Orbán Viktor barátsága Putyinnal, hogy az alapvetően  konzervatív társadalmat a Fidesz 12 év alatt még inkább jobbra tolta”.

Leépülő ellenzék

A szocialista politikus szerint mára a Fidesz elhódította a baloldal szavazóinak egy részét, kezdik elveszíteni a „lakótelepek népét”, „a NER-lovagokkal kezd kiegyezni a munkásosztály nemzeti érzelmű része”.

„Ez könnyen adhatja majd 2026-ban is Orbán Viktor rendszerének új társadalmi bázisát. Ezek az emberek már nem oligarchákat látnak, hanem munkaadókat” – fogalmazott Kunhalmi.

Kunhalmi szerint mára „nagyon nehezen lehet őket megtartani ellenzéki, lehetőleg baloldali szavazónak”, immár

valóban abszolút többsége van a Fidesznek, nem úgy, mint 2014-ben és 2018-ban.

Vélemény szerint az ellenzéknek most a leépülés megakadályozására kellene közösen koncentrálnia, mindenkinek el kellene gondolkodnia saját helyzetéről, felállnia a kapott ütésből.

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. június 12. 17:46
Ágnesasszony varrja az új köpönyegét, de mi nem felejtünk.
Reszelő Aladár
2022. április 29. 10:50
Itt kérem Török Gábor születik. De persze jobb később mint soha. Ági, mi mondtuk, de megint okosabbak voltatok. Szar helyzetből indultatok egy futóbolonddal a középcsatár helyén, majd sikerült a háború nevű ziccert is bedobásra bombázni.
Töki
2022. április 26. 22:37
Egyébként még nincs 40. Ennek 1 jobb oldali fasz kell, aki rendbe rakja, oszt ennyi. Egyébként vidéki picsa, úgyhogy van rá esély.
Kamcsatka5
2022. április 26. 21:10
Ja! Hogy a Fuggerék szarosgyurijainak a pénze nélkül nem megy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!