Megmérgezték a városligeti tavat, az összes hal kipusztult

2022. április 07. 09:57

Csak néhány teknős élte túl a mérgezést.

2022. április 07. 09:57
null

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely – mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is – két tó halállományát pusztította ki szerdán.

Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe.

A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba.    

Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat – írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak.

(MTI)

Nyitókép: Metropol/Máté Krisztián

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2022. április 09. 17:55
"Az Indexnek nyilatkozó szakértők szerint nem szándékos mérgezés okozta a Városligeti-tó halpusztulását. A hivatalos laboreredmények jövő hét közepén várhatóak, de valószínűsítik, hogy a Széchenyi Gyógyfürdőből érkező termálvízben lévő biológiai szennyeződések, illetve a magas fertőtlenítőtartalom okozhatta a halak pusztulását." Teljes cikk: https://index.hu/belfold/2022/04/09/varosliget-halpusztulas-szennyezodes/
Zolotarjov
2022. április 08. 19:18
Van egy olyan érzésem, hogy ugyanaz a brigád volt, akik anno rálőttek a rendőrpalotára, ellopták Kádár földi maradványait, előidézték a Malina Hedvig ügyet. Mindig épp jókor jött..valakinek..
masikhozzaszolo
2022. április 08. 12:45
A paláverben nem javították ki a telefonálót. A népligeti tóról beszélt. Van ott tó? És ott is kipusztultak a halak? A halak akkor kezdtek pusztulni, mikor megtudták, hogy ott lesz a kampányzéró. (!) Nem bírták volna a moslékot!
annamanna
2022. április 08. 00:25
"a víz hőfoka csütörtök délután 22 Celsius-fok volt" https://index.hu/belfold/2022/04/07/varosligeti-to-mergezes-doglott-halak/ Hogy lehet a tó hőmérséklete április elején 22 fok, amikor a levegő alig pár fokos volt most az esőzés miatt is, vagy most kb 10 fokos. Ha közben a tó hőmérséklete 22 fok (pedig a levegő is folyamatosan hűt) az nagyon brutális, ahhoz rengeteg meleg víznek kell folyamatosan beleömlenie, ami eleve nem kedvez a halállománynak, persze ez nyilván bele volt kalkulálva, és direkt melegvízi fajok voltak a tóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!