Karácsonyék kihelyezték, a DK-s kerületben viszont eltűntek a kampányplakáthelyek

2022. március 22. 10:00

Portálunk kérdéseket küldött a feleknek, hogy megtudja: miért tűntek el az ideiglenes hirdetési felületek a főváros által kijelölt helyszínekről. A lépés a kisebb pártokat, független indulókat sújtja.

2022. március 22. 10:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Rengeteg megkeresés érkezett a Mandiner.hu felé, miután a XVIII. kerületből eltűntek azok az ideiglenes választási plakáthelyek, amelyek kihelyezéséről a választási kampány elindulását megelőzően döntöttek a Karácsony Gergelyék.

„A Fővárosi Önkormányzat

közel 1000 darab ideiglenes plakáthelyet telepít a főváros közterületeire” – áll a hivatalos kommünikében, arra kérve a jelölteket, a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény előírásainak – mások mellett a választás tisztaságának megóvása, esélyegyenlőség biztosítása a jelöltek és a jelölő szervezetek között – figyelembe vételével, elsősorban ezeket a felületeket használják választási hirdetményeik elhelyezésére.

Egy listát is közzétettek az ideiglenes plakáthelyekről, de mint azt a dokumentumban megjelölt helyszíneken tapasztaltuk, míg más városrészekben állnak a hirdetőoszlopok, addig a DK-s Szaniszló Sándor által vezetett Pestszentlőrincen valóban eltűntek Karácsonyék hirdetési felületei.

 

***

 

Baross utca – Üllői út sarka

Darányi Ignác utca – Üllői út sarka

Városház utca – Üllői út sarka

Bár képeink szombaton, március 19. kora délután készültek, úgy értesültünk, a méltatlan helyzet a mai napig nem rendeződött. Holott természetesen a nagyobb pártok mellett – a baloldal az MSZP társelnökét, Kunhalmi Ágnest indítja; a kormánypártok Lévai István Zoltánt – mások is megmérettetik magukat. Így Sinka Zoltánné a Normális Élet Pártja, Tabi Tünde a Megoldás Mozgalom, Árvai Csaba a Mi Hazánk Mozgalom és Szokor Márton a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben. Mellettük indul az a független Juhász István is, aki hétfőn Facebook-oldalán közölte: 2500 plakátot helyezett ki a XVIII. kerületben, és reméli, hogy a többi párt nem fogja ezeket leszedni.

A főváros plakáthelyei e szereplőknek biztosíthatna esélyegyenlőséget

a kampányidőszak ötven napjában.

 

***

 

Kérdésekkel fordultunk mind a fővárosi, mind a XVIII. kerületi önkormányzathoz, hogy megtudjuk, tudtak-e a kihelyezett hirdetési területek eltüntetéséről. Ha igen, mit szól ehhez a főpolgármester és a kerület első embere. Tulajdonképpen ki kezdeményezte a plakáthelyek eltávolítását, hogy kinek az érdekében állt mindez?

Amint reagálnak a felek, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: Facebook

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. március 22. 19:04
A plakátok leszaggatásáról, átragasztásáról nem kéne írni?
budapesti
2022. március 22. 14:06
A DK készül a hatalomátvételre, majd az alkotmányos puccsra Gyurcsány és bandája vezetésével.
Nori70
2022. március 22. 12:55
Ha igaz, akkor nem fair, sajnos ebből a szempontból a DK hasonlít a Fideszre, fanatizált követőkkel. De hogy a Fidesz reklamál, aki a plakáthelyek 80 %-át birtokolja, hát ehhez kell némi pofátlanság.
lofejazagyban
2022. március 22. 10:59
a DK a demokrácia, a választási szabadság pártján volt mindig is. Ja nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!