Novák Katalin: Felkészültem az embert próbáló feladatra

2022. március 10. 11:01

„Annak a nemzedéknek vagyok a tagja, amely készen kapta a függetlenséget, és nem hagyjuk, hogy oroszrulettet játszanak az országgal” – mondta az Országgyűlésben a Fidesz jelöltje.

2022. március 10. 11:01
null

Csütörtök délelőtt új államfőt választ a magyar Országgyűlés, miután Áder János kitöltötte maximális, 10 éves megbízatását. Ádert 2012 tavaszán választották elnöknek, majd 2017 márciusában újabb 5 évre államfő lett – akkor Majtényi László ellenében.

Most a baloldal Róna Péter oxfordi közgazdászt jelölte. A két jelöltnek 15-15 perces időkeret állt rendelkezésére, hogy megtartsa beszédét, ez után került sor a szavazásra. Elsőként Novák Katalin kapott szót, aki azzal kezdte: az Oroszország által indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan.

Novák felidézte, hogy múlt héten Kárpátalján járt. A bajban összefogást látni, sokan szabadnapot vesznek ki és kinyitják az otthonukat a menekültek előtt – mondta. A kormány minden anyagi és fizikai erőforrást biztosít a helyzet kezelésében. „Egymást segítjük a bajban, köszönet érte” – tette hozzá.

Nincs rosszabb egy háborúnál, mert megtámadja a ma kiszámíthatóságát és a holnap derűjét – mondta Novák Katalin. Ismét szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra. „A magyarok békét akarnak, és mi nők a békét akarjuk megnyerni” – mondta a jelölt. Köszönetet mondott azért, hogy részese lehetetett az elmúlt évek nemzetépítésének.

Szólt arról is, hogy szegedi, akkor is, ha 18 éves kora óta a XI. kerületben él. Köszönetet mondott családjának, hogy segítette őt eddigi életében. Mi bármikor tudjuk folytatni, és újra is tudjuk kezdeni, amíg van szabad akaratunk, és ez a szuverenitásunk alapja.  

Novák Katalin elmondta, hogy tettekre készül, és minden terhet magára vállal, amit a tisztesség megkíván. „Elnökként a békesség embere akarok lenni” – jelentette ki.

„Annak a nemzedéknek vagyok a tagja, amely készen kapta a függetlenséget, és nem hagyjuk, hogy oroszrulettet játszanak az országgal. Nekünk nem kellett megtanulni, hogy milyen orosz megszállás alatt élni, de nem majmolni akarjuk a Nyugatot. Magyarország sohasem lesz Svájc, és nekünk a Balaton a Riviéra” – tette hozzá.

Novák Katalin elmondta „Európához tartozunk, és Európa hozzánk, de ezen változtatni nem akarunk”. A politikus kifejtette, hogy az ő dolga lesz, hogy abba a magasságba emelje az országot, ahol megértés, béke és biztonság van. Nekem minden magyart képviselnem kell, de hogyan lehet minden magyart képviselni? Én is az maradok, aki vagyok, de eljutok azokhoz, akiknek a békességre és megértésre van szüksége. 

„Felkészültem a feladatra, készen állok” – jelentette ki Novák Katalin. „Hitvalló keresztényként jelen leszek a közösségekben, elmegyek a határon túli és a diaszpórában lévő magyarokhoz is, de elmegyek a hazai nemzetiségekhez, és a falu végén lévő cigánysorra is” – mondta. Bízik benne, hogy április 3-án sem az első, sem a többszöri választók közül senki nem téveszti szem elől a nemzeti érdeket. „Én az alkotmányosság őreként fogok munkálkodni, és nem annak lebontásán” – szögezte le, majd így zárta szavait: „Legyen béke, szabadság és egyetértés”.

Közben elkezdődött a parlament titkos szavazása, várhatóan 11:40-kor lesz eredmény, amiről beszámolunk majd.

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2022. március 10. 13:26
Fideszes képviselő az üllői iskolában lebukott pedofil tanár . Egy Pest megyei általános iskola egyik tanára szexuális visszaélést követtett el az egyik 13 éves diáklánnyal szemben. Az ügyben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség.
Sulammit
2022. március 10. 12:36
Novák Kati beszédét tanítani lehetne, olyan nagyszerű, kerek, élményszerű volt. Szívesen elolvasnám, meghallgatnám mégegyszer. Gratulálok ennek az okos, szép köztársaságelnöknőnek!
Nonoo
2022. március 10. 12:10
A köztársasági elnök Magyarországon belül egy teljesen súlytalan, nem különösebben meghatározó pozíció. Fontos viszont a protokolláris eseményeken a külföldi kapcsolatok építése, javítása, a magyar emberek álláspontjának megértetése, diplomáciai együttműködések kialakítása és fenntartása. Ma ezt az állami szerepet inflálták le és tették pontosan olyan gagyivá, mint amilyen Novák Katalin, vagy az ő kis narancs bizsujai.... Totális idiokrácia és komolyanvehetőség hitelének elvesztése. Ennyi maradt a magyar állam képviselőiből 2022-re....
zakar zoltán béla
2022. március 10. 12:09
Göncz Czö Czö Czö ...tér erő terelő ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!