Gődény: „Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék”

2022. március 17. 09:35

Verset szavalt az M1-en a törpepárt vezére.

2022. március 17. 09:35
null

Normális életet szeretne a Normális Élet Pártja – közölte a párt listavezetője a közmédia csütörtök reggeli műsorában.

Gődény György az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy pártja az egyszerű hétköznapi embereket képviseli, mert rájuk alapul a magyar társadalom, és ők építik fel az országot, mégis ki vannak használva: adót fizetnek, de vissza nem kapnak semmit.    

A párt azt szeretné, ha mindenkinek emberhez méltó életlehetősége lenne, vagyis „éljünk békében, olyan normális életet, ahol lehetőségünk van normális lakhatásra, a fiataloknak lakáshoz jutásra úgy, hogy nem adósodnak el életük végéig, megkapjuk a bért, amiért dolgozunk, és ennek nagy részét nem veszik el” – ismertette. Hozzátette: a párt tehát az egyszerű emberek gondjait szeretné megoldani, ezért fontosnak tartja, hogy olyanok jussanak be a parlamentbe, akik tudják, hogyan élnek a hétköznapi emberek. Gődény György – Kölcsey Ferenc Huszt című versének elszavalása után – arról beszélt: nem a múlton merengés, a dicsőséges napok felemlegetése hozza el a jövőt, hanem tudni kell, hol tartunk és hová akarunk eljutni.    

A nyugati típusú demokrácia globális felszámolás alatt van – folytatta –, egyre több kormány használ diktatorikus és zsarnoki elemeket, amelyeket a Normális Élet Pártja elfogadhatatlannak tart. A közmédia által biztosított ötperces bemutatkozásról úgy vélekedett: jól jellemzi a magyar társadalmat, ahol párbeszédre esély sincsen.  

Se bal, se jobb, csak a normális élet!” – hangoztatta a listavezető. A közmédia szerdától három héten keresztül a szavazólapon való megjelenés sorrendjében, szerdánként és csütörtökönként lehetőséget biztosít az országos pártoknak, pártszövetségeknek arra, hogy élő adásban, öt percben mutassák be választási programjuk fő gondolatait.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2022. március 17. 14:28
Bevallom, hogy mondókáját csak részben hallottam. Annak alapján egy összehangolatlan vágyálom sorozatot érzékeltem, esetleges megvalósítás lehetősége és hogyanja nélkül. Valószínűsítem, hogy számos "egybites" embert valóban meg tud szólítani, és valahol megértettem, hogyan tudott listát állítani. A legnagyobb bajban volna, ha ténylegesen kellene tennie valamit. (Őszintén szólva megértem valahol a szavazati jognak valamilyen minimális írni-olvasni tudáshoz kötésének igényét:)))))
nempolitizálok
2022. március 17. 14:18
Negyedét hallgattam, azt hittem, ez a Gödény komolyabb.
flesh ripper
2022. március 17. 13:02
Lapos. A sok szteroid ellenére.
mokány
2022. március 17. 12:09
Antropológiai , axióma : Erráre humánum eszt .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!