Wprost: A lengyel kormánypárt európai parlamenti képviselője megvédte Orbánt

2022. február 04. 11:21

Witold Waszczykowski szerint Magyarországnak nincsenek olyan lehetőségei a gázvásárlásra, mint Németországnak vagy az olaszoknak, ezért kötnek szerződéseket Oroszországgal, írja a lengyel lap.

2022. február 04. 11:21

Witold Waszczykowski európai parlamenti képviselőt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozójáról kérdezték. A politikus szerint Magyarországnak nincsenek olyan lehetőségei a gázvásárlásra, mint Németországnak vagy az olaszoknak, ezért kötnek szerződéseket Oroszországgal. „Személyesen beszéltem Orbán Viktorral. Orbán nyíltan azt mondta: ha lenne alternatíva, akkor azt használnák. De egyelőre ilyen nincs. Nyugatról vagy délről nincs gázvezeték”. 

Waszczykowski szerint Magyarországnak nincsenek olyan lehetőségei a gázvásárlásra, mint Németországnak vagy az olaszoknak, ezért kötnek szerződéseket Oroszországgal. A képviselő úgy nyilatkozott, hogy ő személy szerint sokkal rosszabbul érezte magát, amikor a szmolenszki katasztrófa után Tuskot és Sikorskit látta az oroszokkal barátkozni, mint most Orbán Viktort Putyinnal tárgyalni. 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2022. február 05. 10:31
A Lengyel kormány feloszlatja azt a jogi testületét amit az EU kifogásol...
airmax
2022. február 04. 13:37
Az idióta német illetve eu-s vezetőknek végre észhez kéne térni oroszország kapcsán.... Most egyeztek meg a kínaiakkal újabb 10 milliárd köbméter gáz szállításról... illetve az edigi kvóta ilyen mértékű emelésétől... TOVÁBBÁ a dollár elszámolás leépítéséről... Én még az usa helyében is idegesebb lennék, mert a dollár világpénz szerepén kívül (és persze a hadseregen kívül) nincs más ami a hatalmi helyzetüket fenntartaná. Az eu-s vezetők helyében pedig rohannék Putyinhozm hogy vigye a francba a Krím-et, és Dornbassz-t csak szállítson gázt... Ugyanis most már csak rajta illetve a meglevő hosszútávú szerződéseken múlik, hogy mennyit tol európába... Az idióta németek bukhatnak a legnagyobbat, ha továbbra is kekeckednek az Északi Áramlat 2 körül... Nincs egy épelméjű nemzetbiztonsági elemző németországban, aki le tudná állítani a dinnye koalició idiótáit? Azt hiszik a német jólét a világ végéig kőbe van vésve?
fatman
2022. február 04. 13:31
komolyan, ma már örülni kell mindenkinek, aki nincs teljesen megőrülve, és nem beszél hülyeségeket... ez a civilizáció tuti halálra van ítélve...
gyaloggos
2022. február 04. 12:53
NA, ja! DE! LIBERÁLOK mondják már meg, MAGYARORSZÁG honnan, kitől vásároljon, s mennyiért gázt jelenleg, ha nem OROSZORSZÁGTÓL? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!