Német jogvédő szervezet: Egyre inkább autoriter irányba mozdul Lengyelország és Magyarország

2022. február 16. 09:25

A Civil Liberties Union for Europe úgy fogalmaz, tovább folytatódott a bíróságok, a civil szféra és a média megszállása, miközben alapvető emberi jogok sérültek – számol be a Reuters.

2022. február 16. 09:25
null

A berlini székhelyű Civil Liberties Union for Europe kedden kiadott, a koronavírus-járvány jogállamisági normákra gyakorolt hatását vizsgáló jelentésében külön kiemelték Magyarországot és Lengyelországot, ahol a jogvédő szervezet szerint tovább folytatódott a bíróságok, a civil szféra és a média megszállása, miközben alapvető emberi jogok sérültek, és a migránsok, illetve más kisebbségi csoportok bűnbakként való beállításával fokozódott a társadalom megosztottsága – számolt be róla a Reuters hírügynökség.

A jelentés publikálása egy nappal előzte meg az EU Bíróságának szerdán várható döntését a lengyel és a magyar kormány által az uniós jogállamisági mechanizmust megtámadó eljárásban, és a Reuters szerint amennyiben a bíróság a várakozásoknak megfelelően elutasítja a két tagállam keresetét, az EU heteken belül megteheti a két ország uniós forrásainak megvonására irányuló első lépéseket, de döntés csak az április magyarországi választások után várható, és egy uniós tisztviselő szerint jövő évre is átcsúszhat. A Reuters hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben Magyarország ellen vívott kulturális „dzsiháddal” vádolta Brüsszelt.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A közösség tagjaként
2022. február 16. 12:35
És mi van ha: Az orosz-ukrán mű balhé csak ürügy volt a katonai felvonúlásra, és valójában minket Magyaroka és a Lengyeleket akarták/ akarják megszállni egy további műbalhé kirobbantásával pl. bedöntik a forintot/ zlotyit és a beépített ellenség zavargásokat robbant ki és a nato -soros magánhadserege- beavatkozik és hatalomra juttatja a fattyú fajtáját? Mi van ? Lehetséges legrosszabb forgatókönyv díjjára ez az elképzelés?
garabonciás
2022. február 16. 11:42
Ide is lehet majd nato-csapatokat behívni a végén, végülis ezt készítik elő. De minimum felesben alkotmányozni, az átmenne, mint a zsír a jogállamisági aggályokon.
fogas paduc
2022. február 16. 11:22
Nálunk lövik éles lőszerrel a covid ellen tüntetőket.......
zolka50.50
2022. február 16. 11:17
Dehát már évek óta totális diktatúra van! Hogy lehet ezt még fokozni, libernyákok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!